ŠKOTI ŽELE DA U ŠTO BOLJEM RITMU DOČEKAJU EURO: Pre par dana su upisali rutinsku pobedu, da li će to i večeras biti slučaj?

V.M.

07. 06. 2024. u 08:15

VEČERAS će se od 20.45 na ''Hempden parku'' sastati reprezentacije Škotske i Finske.

ШКОТИ ЖЕЛЕ ДА У ШТО БОЉЕМ РИТМУ ДОЧЕКАЈУ ЕУРО: Пре пар дана су уписали рутинску победу, да ли ће то и вечерас бити случај?

FOTO: Tanjug/AP

Škoti su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, pobeđivali su reprezentacije poput Španije i Norveške bez većih problema i nekoliko kola pre kraja su obezbedili plasman na Euro.

Ovo će Ostrvljanima biti drugi uzastopni nastup na Euru pod trenerskom palicom Stiva Klarka koji radi odličan posao kao selektor Škotske.

Međutim, od kada su obezbedili plasman u Nemačku, opasnu su opali u formi i nisu znali za pobedu na šestu vezanih utakmica sve do pre par dana kada su u prijateljskom meču savladali Gibraltar sa 2:0 golovima Kristija i Adamsa u drugom poluvremenu.

Ipak, i ta pobeda nije baš zadovoljila domaćina jer su pristalice očekivale dosta ubedljiviji trijumf protiv možda i najgore reprezetaciije u Evropi, međutim ''pobedi se u zube ne gleda'' i bitno je za Škote da su se vratili na pobedničku stazu.

Sa druge strane, Finska je 2020. godine debitovala na Euru, ali to će joj ostati jedini nastup na velikim takmičenjima jer nisu uspeli da čekiraju kartu za Nemačku.

Prvo su podbacili u kvalifikacijama gde su zauzeli treće mesto u grupi ''H'', a nakon toga su eliminisani na startu baraža od Velsa.

Ipak, pre poraza od Velšana, Finci su vezali pobede nad Severnom Irskom i San Marinom, a posle toga su bili bolji i od Estonaca, tako da u su u dobrom ritmu dočekali ovaj period uoči Eura koji su započeli porazom od Portugalaca.

Hrabro su igrali protiv jedne od najboljih reprezentacije sveta, međutim nisu mogli da izdrže tempo nametunut od strane Ronalda i družine koji su na kraju rutinski slavili rezultatom 4:2.

Zanimljivo je to da su se večerašnji rivali sastajali četiri puta u svojoj istoriji i na svakom meču do sada slavili su Škoti, mada vredi istaći da su poslednji put ukrstili koplja davne 1995. godine kada je bilo 1:0 na ''Hempden parku''.

Večeras očekujemo interesantan meč, Finci su se pretplatili na golove u poslednje vreme i očekujemo da od prvog minuta napdanu Škote koji će biti orni da pred svojim navijačima drugom vezanom pobedom uhvate zalet uoči Evropskog prvenstva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama