SLOVENCI U SJAJNOJ FORMI DOČEKUJU EURO: ''Zmajčeki'' su bez poraza u 2024. godini!

V.M.

08. 06. 2024. u 07:30

FUDBALERI Slovenije će od 18 časova na ''Stožicama'' ugostiti Bugarsku koja će im biti poslednji protivnik pred putovanje u Nemačku na Evropsko prvenstvo na kojem debituju u 21. veku.

СЛОВЕНЦИ У СЈАЈНОЈ ФОРМИ ДОЧЕКУЈУ ЕУРО: Змајчеки су без пораза у 2024. години!

Foto: Profimedia

Slovenci su se prvi put u 21. veku plasirali na Euro, a tamo će se sastati sa Srbijom, Danskom i Engleskom, tako da imaju prava da se nadaju da mogu do nokaut faze.

Odlično su igrali u kvalifikacijama, a pored kapitena Oblaka najzaslužniji za plasman u Nemačku je centarfor Bendžamin Šeško koji je na meti nekoliko fudbalskih velikana posle sjajne sezone u Lajpcigu.

''Zmajčeki'' su neugodna reprezentacija koja je u naletu, a najbolji primer toga videli smo kada su krajem marta savladali Portugal sa 2:0 u prijateljskom meču.

Pred samo takmičenje odlučili su da odigraju dva prijateljska susreta, protiv Jermenije i Bugarske.

Jermene su savladali pre par dana, doduše dosta teže nego što se očekivalo, rezultatom 2:1, ali bitno je da su upisali trijumf i tako održali dobar ritam u kojem se nalaze.

Poslednji poraz su doživeli još sredinom novembra 2023. godine, a na pet odigranih utakmica od tada ostvarili su čak četiri pobede.

Danas će za rivala imati Bugarsku, selekciju koja je imala dosta turbulentan kvalifikacioni ciklus i ponovo nije uspela ni da se priključi bici za plasman na Euro.

Gosti su pod trenerskom palicom Mladena Krstajića igrali dosta slabo, nisu ostvarili nijednu pobedu na osam odigranih mečeva i zauzeli su poslednje mesto u ne tako teškoj kvalifikacionoj grupi ''G''.

Zanimljivo je to da su najbliži pobedama bili protiv Srbije sa kojom su odigrali dva remija, 1:1 i 2:2, a vredi napomenuti da su na oba susreta imali gol prednost u završnim trenucima utakmice.

Zbog tih slabih nastupa, Krstajić je smenjen, a reprezentaciju je preuzeo Ivan Iliev pod čijim su vođstvom Bugari na tri prijateljske utakmice posle kvalifiakcija savladali Tanzaniju uz remije sa Azerbejdžanom i Rumunijom.

Slovenci će biti orni da pred svojim navijčaima dodatnu podignu atmosferu u ekipi uoči Evrospkog prvenstva i očekujemo da upišu rutinsku pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI - NAJZGODNIJA REPREZENTACIJA EURO 2024! Evo ko je najseksi fudbaler, ali i kako izgleda Top 10 te liste! (FOTO)