POSLEDNJA PROVERA ZA SRBIJU PRED EURO: Piksijevi ''orlovi'' bi mogli da ''polete'' protiv tradicionalno povoljnog protivnika

V.M.

08. 06. 2024. u 07:45

POSLEDNjU utakmicu uoči odlaska na Evropsko prvenstvo Srbija će odigrati večeras na ''Frends areni'' u Solni protiv Švedske (18.00).

ПОСЛЕДЊА ПРОВЕРА ЗА СРБИЈУ ПРЕД ЕУРО: Пиксијеви орлови би могли да полете против традиционално повољног противника

Foto: N. Skenderija

Iako je imala određenih problema u svojoj kvalifiakcionoj grupi, Srbija je na kraju opravdala ulogu favorita i uz Mađarsku se plasirana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

To je bio veliki uspeh za našu reprezentaciju koja je nakon dugo vremena vezala plasmane na dva velika takmičenja i po prvi put u 21. veku zaigraće na Euru, gde će se naći u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Selektor Dragan Stojković Piksi je ispunio očekivanja, mada je za vreme kvalifikacionog ciklusa postalo evidentno da postoje određeni problemi u igri naše reprezentacije, pogotovo u defanzivi, što su nam najbolje pokazali Rusi koji su nas savladali sa 4:0 u prijateljskoj utakmici krajem marta ove godine.

Ipak, selektor se odlučio na određene promene i napravio je nekoliko rokada u sastavu koji će povesti za Nemačku, a najviše se ističe to što je Filip Mladenović jedini pravi prirodni bek, kao i to da se na spisku nalaze čak tri fudbalera iz Superlige Srbije (Stojić, Mijailović, Spajić).

Pored njih tu su ''dežurni krivci'' Mitrović, Vlahović, Sergej Milinković Savić, Milenković i Pavlović od kojih se očekuje da budu glavni igrači Srbije na turniru.

Manje-više se startna postava ''iskristalisala'' i zna se ko će startovati na svakoj poziciji izvan golmana, gde se vodi najveća bitka za ''jedinicu'' ''orlova'' između Đorđa Petrovića i Vanje Milinkovića Savića.

Golman Torina je dobio prednost pre par večeri protiv Austrije, ali večeras će verovatno na golu biti jedinica Čelsija koja bi dobrom partijom mogla da zacementira svoje među stativama u Nemačkoj.

Što se tiče utakmice sa Austrijom, selektor Stojković je pokušao novu formaciju sa četiri defanzivca što se pokazalo kao potpuni promašaj, Srbija je brzo primila dva gola što je bio prevelik zaostatak koja nije mogla da nadoknadi u ostatku meča i jedino je uspela da ublaži poraz pogotokom Strahinje Pavlovića.

Tim porazom nastavljena je slaba forma ''orlova'' koji su slavili samo jedanput na poslednjih pet utakmica, ali ukoliko večeras uspeju da slave u Solni to bi bila velika stvar jer bi se znatno podigao moral u ekipi pred putovanje u Nemačku i obračun sa Engleskom.

Sa druge strane, Šveđani nisu uspeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo koje propuštaju prvi put još od 1996. godine.

Baš su podbacili u kvalifikacijama i nisu ni zapretili Belgiji i Austriji koje su komotno zauzele vodeće dve pozicije u grupi ''F''.

Ono što je bio najveći problem je dosta slaba defanzivna igra, primili su čak 12 golova na osam odigranih utakmica, što je baš nekarakteristično za njih.

Iako imaju nekoliko odličnih pojedinaca poput Isaka i Kuluševskog, kao tim ne poseduju dovoljan kvalitet da se takmiče sa najjačim reprezntacijama sveta.

Pre par dana odigrali su skandivanski derbi sa Danskom u kojem su poraženi sa 2:1, a današi meč može biti pravi prikaz Srbiji šta da očekuje od utakmice sa Dancima na Euru jer su im Šveđani pružili dosta dobar otpor i videćemo da li će to biti slučaj i protiv ''orlova''.

Večeršnji rivali  su bili deo iste grupe u poslednjem izdanju Lige nacija i na dva odigrana susreta Srbija je slavila sa 1:0 i 4:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,57)

Uskoro opširnije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)