KO ĆE U LA LIGU? Počinje plej-of Segunde, a prvi na teren izlaze timovi koji su priredili spektakl u poslednjem meču regularne sezone

V.M.

08. 06. 2024. u 08:30

REAL Ovijedo će od 18.30 na stadionu ''Karlos Tartijer'' ugostiti Eibar u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Segunde.

КО ЋЕ У ЛА ЛИГУ? Почиње плеј-оф Сегунде, а први на терен излазе тимови који су приредили спектакл у последњем мечу регуларне сезоне

Foto Profimedia

Eibar je završio regularnu sezonu na trećem mestu, ispustivši automatsku promociju za samo jedan bod, dok je Real Ovijedo završio na šestom mestu, zauzveši mesto u plej-ofu ispre sedmoplasiranog Rasing Santander zbog bolje gol-razlike.

Ovijedo nije nastupao u La Ligi od sezone 2000/01, a čak su proveli  četiri sezone u četvrtom rangu španskog fudbala u tom periodu.

Kao što smo već rekli, ''plavi'' su se ušunjali u ovosezonski plej-of Segunde, samo jer su imali bolju gol-razliku od  Rasing Santandera, sa kojim su bili izjednačeni po broju osvojenih bodova i skorom u međusobnim mečevima.

Ekipa Luisa Kariona je u pravom fudbalskom spetaklu izgubila od Eibara sa 4:3 u poslednjem meču regularne sezone, što je bio njihov drugi poraz u poslednje tri utakmice u kampanji, ali uspeli su da se uguraju u polufinale plej-ofa i tražiće pozitivan rezultat pred svojim navijačima koji su često bili presudan faktor ove sezone.

Domaćin je bio jak na svom terenu tokom regularne sezone, sakupivši 43 boda na 21 odigranom meču, pretrpevši samo dva poraza u tom procesu, dok je Eibar čak deset puta gubio na gostovanjima što daje određeno samopouzdanje Ovijedu.

Plavi su takođe pobedili Eibar sa 2:1 na stadionu ''Karlos Tartijer'' prošlog novembra, i biće svesni važnosti ostvarivanja pozitivnog rezultata uoči revanša na opštinskom stadionu ''Ipurua'' 12. juna.

Eibar je poslednji put u La ligi bio u sezoni 2020/21 i nije uspevao da se vrati u nju iako je u prethodne dve sezone takođe nastupao u plej-ofu.

Prvo su izgubili su od Đirone u polufinalu plej-ofa, dok ih je u istoj fazi prošle godine izbacio Alaves.

Gosti su osvojili je 71 bod na 42 prvenstvena meča ove sezone, što je bilo dovoljno za treće mesto na tabeli, bod iza drugoplasiranog Valjadolida, odnosno tri manje od šampiona Leganjesa.

Kao i Ovijedo, Eibar se uglavnom oslanjao na nastupe pred svojim navijačima, bio je jedan od najboljih domaćina Segunde i ako ostvari pozitivan rezultat na večerašnjem susretu biće veliki favorit za plasman u finale.

Bolji iz ovog dvomeča tamo će se sastati sa Espanjolom ili Sporting Hihonom koji sutra igraju prvi meč drugog polufinala.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Ernandeza i Tarina, dok su pod upitnikom Santi Kazorla i Kostas.

Gosti takođe imaju problema sa povredama i biće bez svog najboljeg strelca Bautiste koji će se na tribinama pridružiti Alvaru Teheru.

Očekujemo dosta neizvestan meč, obe ekipe će biti oprezne i smatramo da je najbolji predlog ''iks'' na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!