RONALDO PROTIV MODRIĆA: Portugalci i Hrvati ukrštaju koplja u derbiju bogatog reprezentativnog fudbalskog programa ove subote

V.M.

08. 06. 2024. u 08:00

NAJZANIMILjIVIJA prijateljska utakmica od svih iz današnjeg programa igra se u Portugalu gde će izabranici Roberta Martineza ukrstiti koplja sa Hrvatskom (18.45).

РОНАЛДО ПРОТИВ МОДРИЋА: Португалци и Хрвати укрштају копља у дербију богатог репрезентативног фудбалског програма ове суботе

FOTO: Tanjug/AP

Engleska i Francuska se smatraju glavnim favoritima za osvajanje Eura 2024, ali Portugal je ozbiljan kandidat, sa timom punim talenata sposobnim da se bori sa najjačima u Nemačkoj ovog leta.

Ekipa Roberta Martineza ''prošetala'' se kroz svoju kvalifikacionu grupu ''J'', pobedivši u svih 10 mečeva i zauzevši prvo mesto. Postigli su čak 36 pogodaka i primili samo dva gola, a najviše se istakao Kristijano Ronaldo sa deset golova na svom saldu, čime je pokazao da još nije za staro gvožđe i biće udarna igla Portugalaca na Evropskom prvenstvu koje počinje za tačno deset dana.

Portugal je osvojio Euru 2016. godine, ali je stigao samo do osmine finala na narednom Euru, tako da postoji jasan prostor za napredak u predstojećem takmičenju, a pošteno bi bilo reći da su evropski giganti veliki favoriti za osvajanje grupe ''F''.

Turnir otvaraju protiv Čeha, a zatim će igrati sa Turskom i Gruzijom, ekipama koje su po inidividualnom kvalitetu dosta lošije od njih.

Domaćini su odlučili da u ozbiljnoj fizičkoj formi dočekaju prvenstvu jer će za razliku od gotovo svih timova odigrati tri utakmice pred takmičenje.

Pre par dana savladali su Finsku sa 4:2, a posle Hrvata će odgirati meč sa Irskom 11. juna.

Sa druge strane, Hrvati su imali određenih problema da se čekiraju svoje mesto u Nemačkoj, ali najbitnije je za njih da su to učinili i sada žele da u što boljem ritmu dočekaju Euro.

Gostujući tim kvalifikovao se za šesto uzastopno Evropsko prvenstvo tako što je završio na drugom mestu u svojoj grupi iza Turske, a to je bila kampanja izgrađena na čvrstim odbrambenim osnovama, jer su primili samo četiri gola u svojih osam kvalifikacionih mečeva.

Takva igra biće im potrebna i na samom prvenstvu, jer nisu imali sreće na žrebu. Nastupiće u grupi ''B'' gde se još nalaze bivši šampioni Italija i Španija, a tu je i Albanija koja će biti orna da bar nekom velikanu otkine bod.

Pre par dana savladali su Makedoniju u prijateljskom meču sa 3:0 i danas će pokušati da upišu novi pozitivan rezultat kako bi u što boljem ritmu dočekali Euro koji će biti poslednji za dosta igrača ''vatrenih'' poput legandarnog Luke Modrića.

Očekujemo dosta zanimljiv susret, ovo je obračun dve razligičite fudbalske filozofije jer Portugalci igraju utakmice sa dosta golova za razliku od Hrvata, ali verujemo da će domaćin imati iniicjativu i zbog toga očekujemo nešto ''otvoreniji'' meč.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PANIKA NA EURO 2024: UEFA uvela vanredne bezbednosne mere