JOŠ JEDAN SKANDINAVSKI DERBI: Danci su odlučili da se za Euro pripreme u komšiluku

V.M.

08. 06. 2024. u 08:15

DANAS ćemo na ''Brondbi stadionu'' gledati skandinavski derbi između Danske i Norveške (19.30).

ЈОШ ЈЕДАН СКАНДИНАВСКИ ДЕРБИ: Данци су одлучили да се за Еуро припреме у комшилуку

FOTO: EPA

Danska je imala dosta dobar kvalifikacioni ciklus i opravdala je ulogu favorita u grupi ''H'' osvojivši prvo mesto ispred Slovenije i Kazahstana sa 22 sakupljena boda iz deset odigranih utakmica.

Na taj nači bez većih problema su zauzeli mesto na Euru gde će imati težak zadataka bar ponavljanja uspeha sa prošlog prvenstva kada ih je u polufinalu zaustavila Engleska posle produžetaka (1:2).

Za sam Euro odlučili su da se pripremaju u komšiluku, mečevima protiv skandivaskih rivala Švedske i Norveške.

Prve su savladali pre par dana u veoma neizvensom duelu pogotkom Kristijana Eriksena u 86. minutu (2:1), a isto će pokušati da učine danas protiv ''lavova'' koje bi u napadu trebao da predvodi jedan od najboljih centafora sveta, Erling Holand

Veliki plus za njih je to što večerašnji meč igraju na ''Brondbi parku'' pred svojim navijačima, jer kod kuće igraju posebno dobro. Neporaženi su na poslednjih 11 utakmica u Danskoj i na njima su ostvarili čak devet pobeda uz samo dva remija.

Ovo će im biti poslednji meč pred Euro, a tamo će igrati u grupi ''C'' sa Srbijom, Slovenijom i Engleskom.

Što se tiče Norvežana, oni su se nadali da će zaigrati na velikom takmičenju po prvi put u 21. veku, ali realno gledano podbacili su u kvalifikacijama i moraće da sačekaju još par godina za povratak na veliku scenu.

Pored Španije koja je bila favorit da se nađe na Euru, mesto u Nemačkoj iz kvalifikacione grupe ''A'' zauzela je Škotska i to poprilično rutinski sa čak šest poena prednosti u odnosu na trećeplasiranu Norvešku.

Ako pogledamo formu ekipe, ona nije na zavidnom nivou, ali pre par dana su uspeli da prekinu negativan niz od tri vezana meča bez pobede ''deklasiravši'' takozvanu državu Kosovo sa 3:0, a heroj pobede bio je Erling Holand koji je postigao sva tri gola na utakmici.

Večerašnji rivali dugo nisu igrali međusobne duele i ovo će im biti prvi put od 2013. da ukrštaju koplja, a tada su se takođe sastali u Danskog kada je domaća selekcija slavila sa 2:1.

Mečevi Norveške često obiluju golovima, reč je o reprezentaciji koja se uzda u svoj napad predvođen Holandom i Odegardom, a smatramo da će večeras naterati Dance na nešto otvoreniju utakmicu i zbog toga preldažemo golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!