TVRDO U PODGORICI: Ove reprezentacije nisu poznate po svojoj napadačkoj igri

V.M.

09. 06. 2024. u 08:00

VEČERAS ćemo od 20.45 u Podgorici gledati prijateljski meč između Crne Gore i Gruzije.

ТВРДО У ПОДГОРИЦИ: Ове репрезентације нису познате по својој нападачкој игри

FOTO: Profimedia

Crna Gora nije uspela da se plasira na svoje prvo veliko takmičenje i ponovo služi kao dobar ''sparing partnera'' jačim reprezentaicijama koje se pripremaju za Euro.

Crnogorci su bili sa Srbijom u kvalifikacionoj grupi ''G'', a upravo su ih dva poraza od naše reprezentacije najviše bolela jer su na kraju ciklusa zauzeli treće mesto u grupi sa samo tri poena zaostatka u odnosu na ''orlove'' Dragana Stojkovića Piksija.

Posle tog ciklusa, došlo je do rokade na klupi i ekipu je preuzeo Robert Prosinečki koji je predvodio ''hrabre sokole'' na dva meča i ostvario isto toliko pobeda.

Prvo su bili bolji od Belorusije (2:0), a zatim i Severne Makedonije, a prvi poraz na klupi ''Sokola'' hrvatski stručnjak je doživeo početkom nedelje protiv Belgije.

Sa druge strane, Gruzija će po prvi put ikada nastupiti na Evropskom prvenstvu i ova generacija predvođena Hvičom Kvaarachelijom je ispisala fudbalsku istoriju svoje reprezentacije.

Pošto se nisu proslavili u kvalifikacijama, mesto su morali da traže preko baraža, ali imali su sreću što su ga igrali pred svojim navijačima i to su u potpunosti iskoristili.

U polufinalu su savladali Luksemburg sa 2:0, a zatim su bili bolji i od Grčke u veoma neizvensom meču. Nije viđen nijedan gol na tom susretu, što u regularnom delu, što u produžecima, pa su se izvodili jedanaesterci.

Tu je najveći heroj bio golman Mamaradašvili koji je ''skinuo'' dva penala ''Helenima'' i na taj način je ''krstašima'' čekirao karte za Nemačku.

Tamo će se takmičiti u grupi ''F'' sa Portuglom, Češkom i Turskom, a kako pored dve provplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, mogu da se nadaju plasmanu u nokaut fazu.

Ono što je zanimljivo je to da su gosti za razliku od svih reprezentacija odlučili da odigraju samo jedan pripremni meč uoči Eura, tako da će im večerašnji susret biti prvi posle obračuna sa Grcima i evidentno je da su se više oslonili na to da odmore svoje fudbalere pre nego da isprobaju neke nove taktike na pripremnim mečevima pre samog prvenstva.

U pitanju su dve reprezentacije koje nisu napadački potentne, a i pitanje je u kakvom je stanju teren u Podgorici, tako da tipujemo malo golova na večerašnjem susretu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA ALBANCIMA: Žestoka kazna zbog vređanja Srba, provokator Daku suspendovan zbog sramnog skandiranja