SLOVACI SE SPREMAJU ZA EURO: Velšani samo sebe mogu da krive što i oni ne rade isto

V.M.

09. 06. 2024. u 09:32

FUDBALERI Slovačke će u generalnoj probi pred odlazak na Euro ukrstiti koplja sa Velsom na ''Siti areni'' u Trnavi (20.45).

СЛОВАЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ЕУРО: Велшани само себе могу да криве што и они не раде исто

Foto Profimedia

Pod trenerskom palicom Frančeska Kalcone, Slovačka je nastavila sa dobrim igrama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na kojem će se naći treći put zaredom.

2016. godine su dogurali do osmine finala, dok su na prošlom prvenstvu eliminisani u grupnoj fazi, a sada će biti u dosta ujednačenoj grupi ''E''.

Glavnu reč u njoj će voditi Belgija, ali pored nje može se reći da su Rumunija, Ukrajina i Slovačka slične po kvalitetu i ravnopravno će se boriti za drugo mesto koje vodi u nokaut fazu, a to može biti slučaj i sa trećom pozicijom jer dalje idu takođe i najbolje četiri trećeplasirane reprezentacija iz svih grupa.

''Sokolovi'' su imali dosta dobar kvalifikacioni ciklus, nadigrali su Luksembur, Island i Bosnu u borbi za drugo mesto grupe ''J'' jer je prvo pripalo neprikosnovenim Portugalcima koji su osvojili maksimalan broj bodova.

Osnova dobrih nastupa bila je ''tvrda'' odbrana, primili su samo osam golova na deset odigranih utakmica, a i pola njih (4) dao im je dominantni Portugal.

Nakon tog ciklusa, Slovaci su odigrali čak tri prijateljske utakmice na kojima se nisu baš proslavili. Izgubili su od Austrije (0:2) uz remi sa Norveškom (1:1), dok su jedinu pobedu ostvarili pre par dana protiv slabašnog San Marina (4:0).

Sa druge strane, Velšani će propustiti Euro i mogu samo sebe da krive za to. Prvo su propustili veliku šansu preko kvalifikacija kada su u poslednja dva kola remizirali sa Jermenijom i Turskom što ih je spustilo na treće mesto u svojoj grupi.

Posle toga su bili domaćini baraža u kojem su savladali Finsku, ali nakon toga su pred punim tribinama stadiona u Kardifu poraženi od Poljaka na penale.

Nisu pružili dobru partiju u regularnom delu i produžecima, a tragičar je bio jedan od najboljih igrača ekipe Danijel Džejms koji je jedini promašio penal i to u petoj seriji.

Zbog toga, ''zmajevi'' se neće naći na Euru prvi put od 2012. godine i sve što im preostaje je fokus na predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Ligu nacija.

Ono što je poražavajuće za ovu reprezentaciju je to što su pre par dana odigrali remi sa jednom od najgorih reprezentacija na svetu, Gibraltartom, a posebno je poražavajuće to što nisu dali nijedan gol na tom meču.

Ovo nisu napadački ''plodne'' ekipe i verujemo da neće biti mnogo golova večeras u Trnavi, a uz to bi dodali duplu šansu na domaćina koji je u boljem ritmu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače