GOLEADA U NAJAVI: Mbape i družina bi mogli ozbiljno da se ''raspucaju'' protiv večerašnjeg rivala

V.M.

09. 06. 2024. u 07:45

U poslednjoj utakmici pred odlazak na Euro, ''Galski Petlovi'' će na ''Matmut Atlantiku'' dočekati Kanadu (21.15).

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Мбапе и дружина би могли озбиљно да се распуцају против вечерашњег ривала

Tanjug/AP

Francuska sa epitetom glavnog favorita dočekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i može se reći da je to više nego opravdano. Generacija predvođena Kilijanom Mbapeom je iz godine u godinu sve bolja i od nje se očekuje da u jednom trenutku osvoji Evropsko prvenstvo na koje ''trikolori'' čekaju još od 2000. godine kada su u Belgiji i Holandiji savladali Italiju posle produžetaka (2:1).

Pored sjajnog Mbapea, koji je najbolji fudbaler sveta, Didije Dešam na raspolaganju ima još sjajnih fudbalera i njegova selekcija je ispunjena fenomenalnim igračima na svakoj poziciji.

To je najbolje pokazano na poslednjem Svetskom prvenstvu koje je održano u Kataru. Francuzi su imali veliki broj povreda i izostanaka ključnih igrača, ali i pored toga su predvođeni Mbapeom dogurali do finala koje bi verovatno i osvojili da nije bilo Emilijana Martineza koji je svojim odbranama doneo titulu prvaka sveta Argentincima.

Što se tiče kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, prošetali su se kroz grupu ''B'' u kojoj su bili ubedljivo prvi i jedino ih je remi sa Grcima u poslednjem kolu sprečio da imaju perfektan skor.

Postigli su više nego impresivnih 29 golova na osam odigranih mečeva, a najbolji strelac ''trikolora'' bio je Kilijan Mbape sa devet pogodaka na svom saldu.

Najubedljiviji trijumf u istoriji reprezentacije ostvarili su upravo za vreme ovog kvalifikacionog ciklusa kada su ''samleli'' Gibraltar sa čak 14:0.

Nakon toga poraženi su u prijateljskom meču protiv Nemačke (0:2), ali ubrzo su se vratili na pobedničku stazu savladavši Čile rezultatom 3:2.

Početkom ove nedelje savladali su Luksemburg (3:0), a današnji obračun sa Kanadom će im biti generalna proba uoči Evropskog prvenstva na kojem će nastupati u neugodnoj grupi ''D'' u kojoj su još Holandija, Poljska i Austrija.

Sa druge strane, Kanađani će nešto kasnije ovog meseca nastupati na turniru Kopa Amerika gde će biti u veoma teškoj grupi sa Argentinom, Peruom i Čileom.

Odlučili su ozbiljno da se pripreme za taj turnir jer su odlučili da odigraju prijateljske utakmice sa dosta kvalitenim reprezentacijama, Holandijom i Francuskom.

Nisu se lepo proveli protiv ''lala'' koje su ih savladale sa 4:0 i moraju znatno bolje odigrati na večerašnjem susretu kako ne bi bili poniženi od strane ''Galskih Petlova''.

Gosti su reprezentacija koja je u usponu, Svetsko prvenstvo u Kataru im je bilo prvo veliko takmičenje na koje su se plasirali posle dugo vremena, a posle toga su i dogurali do finala Gold kupa gde ih je savladala Amerika posle boljeg izvođenja penala.

Početkom maja, Kanađane je preuzeo Džesi Marš koji je imao nekoliko neuspelih avantura na klupi Lajpciga i Lidsa, tako da je i on oran da popravi svoju reputaciju i pokaže zašto je jedno vreme bio među najperspektivnijim trenerima sveta.

Očekujemo dosta golova na ovom susretu, u pitanju su reprezentacije koje igraju utakmice sa puno pogodaka i očekujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORBIDNO: Klizačica silovala kolegu!