NIGERIJCI IMAJU PROBLEMA SA POSTIZANJEM GOLOVA: Izostanak Osimena je glavni razlog za to

V.M.

10. 06. 2024. u 08:00

U malom komšijskom derbiju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine fudbaleri Benina će dočekati Nigeriju na stadionu ''Feliks Ufue-Boanji'' u Abidžanu (18.00)

НИГЕРИЈЦИ ИМАЈУ ПРОБЛЕМА СА ПОСТИЗАЊЕМ ГОЛОВА: Изостанак Осимена је главни разлог за то

FOTO: Tanjug/AP

Grupa ''C'' je jedna od najujednačenijih u dosadašnjem toku kvalifikacija i nakon tri odigrana kola, lider Lesoto ima samo tri boda prednosti u odnosu na šestoplasirani Zimbabve, tako da je jasno kakva će se borba voditi do samog kraja za plasman na Svetsko prvenstvo.

Tamo će voditi prvo mesto iz svake grupe, a pored toga svoje mesto na najbitnijem fudbalskom takmičenju dobijaju i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Benin nije dobro otvorio kvalifikacije, izgubio je od Južne Afrike uz remi sa Lesotom krajem prošle godine i delovalo je da će ovo biti još jedan razočaravajući ciklus za ''geparde''.

Međutim, pre par dana su savladali Ruandu sa 1:0 i tako se popeli na treće mesto grupe ''C'' i sada imaju prava da se nadaju da mogu ispisati istoriju i po prvi put se plasirati na Svetsko prvenstvo.

Pored tog trijumfa, dobra stvar za njih je to što su imali dan više odmora od Nigerijaca, kao i činjenica da su ''super orlovi'' podbacili u uvodnom delu kvalifikacija.

Aktuelni viceprvaci Afrike su odigrali tri remija do sada i to identičnim rezultatom, 1:1. Prvo su podelili plen sa Lesotom, a zatim Zimbabveom, odnosno Južnom Afrikom.

Postizanje golova je postalo ozbiljan problem sa Nigerijce koji su daleko kvalitetnija reprezentacija od svih rivala u grupi ''C'' i to je stvar koja najviše brine selektora Finidija Džordža.

Ipak, ukoliko danas slave ''super orlovi'' imaju šansu da zauzmu prvo mesto u grupi jer im lider Lesoto beži samo dva boda, tako da će osvajanje tri boda u Abidžanu biti primaran zadatak za gostujuću ekipu.

Nigerijci su gotovo redovni učesnici na Svetskim prvenstvima od kada su debitovali 1994. godine, ali prvenstvo u Kataru su propustili i sada će učiniti sve što mogu da po prvi put od njihovog debija ne vežu dva uzastopna neigranja na najbitnijem fudbalskom takmičenju.

Što se tiče izostanaka, Nigericji su bez Osimena i pod znakom pitanja je Bonifejs koji je propustio meč sa Beninom, dok će domaćini biti u punom sastavu u ovom malom komšijskom derbiju.

Očekujemo tvrd meč jer su tako u dosadašnjem toku kvalifikacija igrale ove reprezentacije, a blagu prednost bismo dali ''super orlovima'' koji su dosta kvalitetnija selekcija i samo je pitanje trenutka kada će ''proraditi''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška