HOLANĐANI SU FAVORITI IZ SENKE NA EURU: ''Lale'' u generalnoj probi dočekuju ekipu koja je savladala Englesku pre nekoliko dana

V.M.

10. 06. 2024. u 07:30

FUDBALERI Holandije će večeras od 20.45 na ''De Kajpu'' u generalnoj probi pred odlazak na Euro dočekati Island.

ХОЛАНЂАНИ СУ ФАВОРИТИ ИЗ СЕНКЕ НА ЕУРУ: Лале у генералној проби дочекују екипу која је савладала Енглеску пре неколико дана

EPA

Ronald Kuman se sprema da odvede Holandiju na još jedan veliki turnir u kojem će pokušati da okončaju 36-godišnje čekanje na trofej koji su poslednji put osvojili 1988. na Evropskom prvenstvu u Zapadnoj Nemačkoj.

Holandija je imala niz od četiri pobede na početku godine, postigavši 12 golova u mečevima protiv Grčke, Republike Irske, Gibraltara i Škotske bez primljenog gola.

Međutim, poraz 2:1 od Nemačke nakon toga usporio je njihov zamah uoči Eura i možda je istakao da će poboljšanja biti potrebna samo da bi se napravio ozbiljan rezultat u Nemačkoj.

Tamo će biti u neugodnoj grupi sa Francuskom, Austrijom i Poljskom, tako da im je preko potrebno podizanje atmosfere protiv Kanade i Islanda sa kojima igraju uoči Eura, a kako su već savladali Kanadu (4:0) sve što im je prestalo je da savladaju večerašnjeg rivala.

Kuman je već odabrao 26 igrača koje će voditi na prvenstvo, tako da mu ove dve utakmice mogu pomoći da se ''iskristališe'' ko će biti starter, a ko će igrati sa klupe na Evropskom prvenstvu.

Holanđani su veoma dobra reprezentacija, kvalitetni su na svakoj poziciji, tako da i pored toga što nisu među glavnim favoritima, mogu da naprave dobar rezultat i sigurno je da će biti jedni od favorita iz senke u Nemačkoj.

Što se tiče gosta, on nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo, a glavni razlog za to je reprezentacija Ukrajine sa kojom su se sastali u finalu baraža.

Poveli su na tom meču sa Gudmundsona sredinom prvog dela igre i sačuvali su prednost do kraja poluvremena, ali u nastavku su se Ukrajinci raspucali i golovima Cigankova, odnosno Mudrika došli su do zasluženog preokreta.

Posle tog susreta odmarali su sve do pre par dana kada su napravili veliko iznenađenje na ''Vembliju'' gde su savladali Englesku sa 1:0 pogotkom Torsetinsona u 12. minutu.

Taj rezultat je sigurno bio najšokantniji od svih na odigranim prijateljskim utakmicama uoči Eura i na taj način Islanđani su pokazali da je jedan od glavnih favorita na prvenstvu ranjiv, a to posebno može biti korisno Srbiji koja će prvi meč u Nemačkoj igrati upravo protiv ''Gordog Albiona'' 16. juna.

Večerašnji rivali su se poslednji put sastali u kvalifikacijama za Euro 2016. godine i tada su Islanđani dva puta savladali Holanđane, sa 1:0 i 2:0.

Večeras očekujemo nešto otvoreniji meč pošto ''lale'' forsiraju takav fudbal, verujemo da će brz načeti mrežu Islanda i očekujemo dosta pogodaka na ''De Kajpu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,55)

Uskoro opširnije

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama