"VINARI" KONAČNO POBEĐUJU: Baksuzno je bilo 13. kolo kada su poslednji put slavili

O. M.

12. 06. 2024. u 11:21

GODOJ KRUZ traži prvu pobedu u sezoni kada u petom kolu argentinske Primere na svom stadionu "Felisijano Gambarte" dočeka ekipu Rosario centrala.

ВИНАРИ КОНАЧНО ПОБЕЂУЈУ: Баксузно је било 13. коло када су последњи пут славили

Profimedia

U prethodnoj rundi bili su nadomak pobede, ali su ispustili vođstvo od 1:0 protiv Estudijantesa koji je na svom terenu izjednačio u 87. minutu.

Istim rezultatom završena je i prethodna utakmica Rosarija, s tim što se ova ekipa spasla na svom terenu protiv Lanusa u četvrtom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Da stvar po Godoj Kruz bude gora, oni su na terenu osvojili dva boda, ali su na saldu i dalje u minusu, jer su po odluci Saveza sezonu počeli sa minus tri boda, zbog tuče navijača na utakmici protiv San Lorenca u toku prošle sezone. Ta utakmica odigrana je na stadionu "Malvinas Argentinas", a ne na "Felisijano Gamberteu" koji bi inače bio suspendovan.

Međutim, sistem tamičenja u Argentini je takav da Primera odlučuje samo o šampionu, dok je za mesta u južnoameričkim kupovima, kao i u borbi za opstanak, odlučujuća zbirna tabela Primere i Liga kupa, a na toj tabeli Godoj je i dalje deseti, što je poslednje mesto koje vodi u Kopa Sudamerikana (južnoamerički pandan Ligi Evrope). Iza njih, sa istim brojem bodova, ali i lošijom gol-razlikom su Lanus i Difensa i hustisija.

Rosario je na toj tabeli osam bodova iza Godoja, iako na tabeli Primere ima šest više od njih.

To najbolje govori kako su "vinari" iz Mendoze pali u formi, pošto nemaju pobedu od 13. kola Liga kupa kada su savladali Sarmijento sa 1:0. Istina, savladali su niželigaša Povenir u kupu sa 4:0.

Pet od njihovih devet domaćih trijumfa u 2024. ostvarili su na svom terenu, iako su u opasnosti da izgube uzastopne domaće susrete na stadionu "Felisijano Gambarte" ove nedelje, prvi put cele sezone.

Izabranici Daniela Oldre nisu uspeli da pobede u poslednja dva meča u ovom takmičenju kada su postigli prvi gol. Pre Estudijantesa, to im se desilo i protiv Velez Sarsfilda u četvrtfinalu Liga kupa, kada su od 1:0 došli do 1:2 i ispali.

Ovaj predstojeći susret biće njihovo prvo domaće takmičenje protiv Rosarija od 2021. godine, kada su trijumfovali sa 2:1 iza zatvorenih vrata.

Godoj ima velikih problema u napadu jer je postigao samo jedan gol u dosadašnjem delu prvenstva. Ipak, Rosario je ekipa koja prima dosta golova, čak više nego što postiže, pa mi konačno moglo da dođe do prekida crne serije Godoja. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama