"TRIKOLORI" SE NE PLAŠE "ZELENIH": Ekvador bi mogao da bude favorit iz senke na Kopa Amerika

O. M.

12. 06. 2024. u 10:28

EKVADOR i Bolivija nastavljaju pripreme za Kopa Ameriku koja će se od 20. juna do 14. jula održati u SAD.

ТРИКОЛОРИ СЕ НЕ ПЛАШЕ ЗЕЛЕНИХ: Еквадор би могао да буде фаворит из сенке на Копа Америка

FOTO: EPA

"Trikolori" i "zeleni" već su u SAD, a ova utakmica odigraće se u predgrađu Filadelfije Česteru, od dva časa i 30 minuta. Ekvador je trenutno na 31. mestu na svetu po Fifinoj rang-listi, a Bolivija 85.

Biće ovo prvi njihov susret posle oktobra 2023. godine kada je Ekvador slavio na teškom gostovanju u Boliviji sa 2:1 u okviru kvalifikacija za naredno svetsko prvenstvo koje će se za dve godine održati takođe u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ekvador je dobro počeo pod komandnom palicom novog selektora Feliksa Sančeza. Nekadašnji selektor Katara zamenio je na klupi "trikolora" Argentinca Gustava Alfara koji je posle Mundijala napustio Ekvador i preuzeo reprezentaciju Kostarike.

Ekvador je u prvih šest kola kvalifikacija ostvario tri pobede, dva remija i poraz. Izgubili su samo u prvom kolu od svetskih šampiona Argentine, a da im nisu oduzeta tri boda zbog falsifikovanja krštenice Bajrona Kastilja (nije u rodu sa nekadašnjim fudbalerom Zvezde Segundom Kastiljom), bili bi četvrti na tabeli. Ovako je ispred njih sa bodom više Venecuela, koja igra možda i najbolje kvalifikacije u svojoj istoriji i nije daleko od istorijskog prvog plasmana na Mundijal, kao poslednja južnoamerička reprezentacija koja nikada nije bila na završnicama svetskih prvenstava.

Ekvador je pripreme za Kopa Amerika započeo pobedom od 2:0 nad Gvatemalom, da bi usledila dva poraza, ali od veoma jakih rivala, Argentine (opet 0:1, kao na startu kvalifikacija za Mundijal) i Italije (0:2). Zanimljivo je da su "trikolori" sada vezali šest utakmica u kojima bar jedna ekipa nije postigla gol.

Protiv svetskih šampiona, Sančezova ekipa nije mogla da priđe poslednjoj trećini i nije uspela da upiše nijedan udarac u gol tokom 90 minuta, a meč je na kraju odlučio pogodak Anhela di Marije pet minuta pre kraja prvog poluvremena.

Nakon ove utakmice, Ekvador će se sastati sa Hondurasom u poslednjoj proveri pred KA, gde takmičenje otvara sa Venecuelom, dužnikom iz kvalifikacija za Mundijal, jer su s njima odigrali samo 0:0, dok je i poslednji njihov susret na Kopa Amerika završen bez pobednika, 2:2 je bio 2021. godine.

A protiv Bolivije ne bi trebalo da bude problema. "Zeleni" su u 21. veku ostvarili samo jednu pobedu i dva remija protiv "trikolora" koji su vezali šest pobeda nad ovim rivalom.

Bolivija je poslednji put pobedila protiv Ekvadora još u junu 2016. godine, bilo je 3:2 u grupnoj fazi Kopa Amerike 2015. godine. "Zeleni" nemaju konstantnu formu pod vođstvom novog selektora Antonija Karlosa Zaga.

Imenovan u oktobru 2023, Zago je pobedio dve i izgubio tri od prvih pet mečeva na kormilu Bolivije. Ali jedna od te dve pobede ostvarena je protiv slabašne Andore, minimalnih 1:0, a druga protiv poslednjeplasiranog tima kvalifikacione zone Konmebol, Perua, jedine ekipe koja je skupila manje bodova od "zelenih" u borbama za "severnoamerički" mundijal 2026. godine.

Posle Ekvadora, Bolivija će se sastati sa Kolumbijom, koja će biti poslednja provera pred početak KA na kome Bolivija prvi meč igra sa domaćinom SAD, 23. juna na stadionu Dalas kaubojsa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Ekvador - Bolivija 1&NG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)