OBE EKIPE SU U DOBROJ FORMI: Tim legendarnog Demijena Dafa započinje treći veliki niz

O. M.

13. 06. 2024. u 09:00

VOTERFORD junajted domaćin je lideru lige Šelburnu u "Regionalnom sportskom centru Vaterford" u sredu uveče.

ОБЕ ЕКИПЕ СУ У ДОБРОЈ ФОРМИ: Тим легендарног Демијена Дафа започиње трећи велики низ

Foto Profimedia

Ove dve ekipe su trenutno u najboljoj formi u irskoj Premijer diviziji. Šelburn je u poslednjih šest kola osvojio 13 bodova, a Voterford 12.

Ali mnogo veću prednost Šelburn ima kada se pogleda tabela ukupnog učinka, gde posle 21 utakmice ima 40 bodova, devet više od današnjeg rivala, doduše uz utakmicu više.

Ipak, prva sezona Voterforda u Premijer diviziji, nakon dvogodišnjeg boravka u diviziji jedan, do sada je premašila čak i najoptimističnija očekivanja navijača, jer tim se trenutno bori za mesto među prva tri.

Izabranici Kita Longa su se u početku mučili u prvim mečevima osvojivši samo tri pobede u prvih 12, što ih je ostavilo na osmom mestu, ali sada su, posle značajnog skoka u formi, bodovno izjednačeni sa trećeplasiranim Šamrok roversima posle 20 mečeva.

Fantastičan je njihov niz od šest pobeda u poslednjih osam mečeva i omogućava im da u ovu utakmicu protiv lidera uđu kao ravnopravan protivnik.

Voterford je ove sezone nešto bolji kod kuće nego na strani, sakupivši 17 od 31 boda pred svojim navijačima, ali poslednji put su pobedili Šelburn kod kuće u maju 2017. godine.

Gosti su, s druge strane, bili najbolji na strani ove sezone, sa 19 bodova na 10 gostovanja, što je najviše od bilo koje ekipe u diviziji, dok su na dosadašnjem putu samo izgubili od Galvej junajteda.

Uspon Šelburna u Premijer diviziji takođe je prijatno iznenađenje za njihove pristalice, nakon što su zabeležilii sedmo i četvrto mesto od povratka u ligu 2022. godine, a sada su na vrhu prvenstvene tabele posle 21 meča.

Tim Demijena Dafa je započeo kampanju sa fenomenalnim nizom od devet utakmica bez poraza, od kojih je šest pobeda, pre nego što je izgubio dve uzastopne utakmice sredinom aprila.

Šelburn se ipak brzo vratio, krenuo je u novi niz, ovaj put od osam mečeva bez poraza pre nego što je na kraju izgubio od Slajgo roversa sa 2:1, ali se Dafova ekipa ponovo vratila na pobednički put u svom poslednjem meču protiv Dandalka.

Gosti se sada nadaju da će pobeda iz prošlog kola biti početak još jedne serije mečeva bez poraza, ali će im Voterford koji je u velikoj formi sigurno biti izazov.

Očekuje se da će Voterford zbog povreda ostati bez najmanje tri igrača za ovaj meč protiv lidera lige. Zadržavanje Kamerona Kresvela po strani će biti nastavljeno zbog povrede kuka zbog koje je van terena od kraja marta.

Harvi Makadam i Malise Asamoa će takođe biti nedostupni za ovaj meč i očekuje se da će se obojica vratiti kasnije ovog meseca.

Vezista Džon O'Salivan će biti jedini odsutni kod gostiju nakon što je pokupio svoj peti žuti karton u sezoni samo 13 minuta nakon što je ušao na teren u njihovoj poslednjoj utakmici. S druge strane, Vil Džarvis ulazi u ovu utakmicu u fantastičnoj formi sa sedam golova i očekuje se da ponovo odigra ključnu ulogu.

Klikni na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 2,23)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto