ESPANJOL OSLABLJEN BRANI MINIMALNU PREDNOST: Hihon osam godina čeka na povratak u La ligu

O. M.

13. 06. 2024. u 08:35

ESPANjOL ili Hihon? Ko će na megdan Ovijedu koji je u sredu iznenadio Eibar u revanšu prvog polufinala baraža za popunu La lige, saznaće se posle revanša na stadionu "Kornela el Prat" u širem gradskom području Barselone.

ЕСПАЊОЛ ОСЛАБЉЕН БРАНИ МИНИМАЛНУ ПРЕДНОСТ: Хихон осам година чека на повратак у Ла лигу

Foto: EPA

Katalonska ekipa ima prednost domaćeg terena, ali i gol viška nakon što je zabeležila tesnu pobedu od 1:0 u prvoj utakmici u nedelju. Havi Puado je postigao pobedonosni gol u 88. minutu.

Taj rezultat je produžio impresivnu seriju Espanjola bez poraza na 17 mečeva, što je činilo više od četiri meseca od kada su 10. februara pretrpeli poraz od Rasing Santandera sa 2:0.

U tom periodu čak deset puta su uspeli da sačuvaju mrežu, uključujući i tri poslednje utakmice. S obzirom na prednost iz prvog susreta, "klin šit" ovde bi im bio dovoljan za plasman u finale i megdan sa Ovijedom za poslednje mesto u La ligi.

Trener Manolo Gonzales je toga svestan pred gostovanje Hihona, s kojim su pre nekih mesec dana već odigrali bez golova na ovom istom stadionu. Bilo je to u okviru Segunde, a i u prethodna dva duela ovih rivala u Barseloni gosti nisu uspeli da pobede.

Pošto je proveo sedam godina u Segunda diviziji, Sporting se nada da će se vratiti u elitni razred španskog fudbala prvi put od sezone 2016/17.

Asturijski klub je sakupio 65 bodova u 42 meča da bi završio na petom mestu i obezbedio prvi nastup u plej-ofu od razočaranja u polufinalu u sezoni 2017/18. Tada je Valjadolid bio bolji u polufinalu i kasnije se plasirao u Primeru.

Nakon što nije uspela da maksimalno iskoristi prednost domaćeg terena, ekipa Migela Anhela Ramireza ima težak posao u revanšu, posebno pošto su izgubili šest od poslednjih devet mečeva u gostima.

Možda će moći da izvuku inspiraciju iz činjenice da su pobedili sa 1:0 na svom poslednjem gostovanju, čime su okončali seriju u gostima od tri utakmice bez pobede. Međutim, imali su tendenciju da se muče u nedavnim utakmicama protiv Espanjola, sa prethodnih osam susreta koji su doneli jednu pobedu, tri remija i četiri poraza.

Njihova jedina pobeda u tom periodu dogodila se u oktobru na domaćem terenu, dok u Barseloni nisu pobedili od oktobra 2015. godine kada su slavili sa 2:1.

Šanse su ima malo veće kada se zna da Espanjol neće moći da se osloni na usluge Pola Lozana i Edvarda Espozita koji su na listi povređenih igrača.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub

Fudbalski reprezentativac Albanije Mirlind Daku je prešao svaku granicu normalnog ponašanja na EURO 2024. Fudbaler, koji zarađuje hleb u Rusiji, tačnije Rubinu iz Kazanja, posle meča sa Hrvatskom prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje. Sada je i saznao da to nije prošlo neprimećeno u njegovom klubu.

22. 06. 2024. u 12:11

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub