KAMERUN JE U VELIKOM NALETU, ALI: Tradicija nalaže da teško dolazi do bodova u Luandi

V.M.

11. 06. 2024. u 07:45

DVE ekipe koje pretenduju na plasman na Svetsko prvenstvo 2026. godine će ukrstiti koplja na ''Stadionu 11. novembar'' u Luandi gde će Angola ugostiti Kamerun.

КАМЕРУН ЈЕ У ВЕЛИКОМ НАЛЕТУ, АЛИ: Традиција налаже да тешко долази до бодова у Луанди

FOTO: Profimedia

Zbog širenja Svetskog prvenstva na 48 ekipa, dosta ekipa koje su u skorijoj istoriji mogle samo da sanjaju o plasmanu na najveći fudbalski turnir će sada imati ozbiljnu šansu da to učine, a to pogotovo važi za afričke reprezentacije.

Osvajač svake od osam kvalifikacionih grupa će direktno otići na Svetsko prvenstvo, a pored toga će četiri najbolje drugoplasirane ekipe zaigrati u međunarodnom baražu.

Reprezentacije koje pretenduju na plasman na Svetsko prvenstvo su svakako današnji rivali koji vode glavnu reč u grupi ''D'', gde su Kamerunci trenutno prvi sa sedam sakupljenih bodova, što je samo dva više od Angole i Libije, tako da je jasno koliko je večerašnji obračun bitan za obe selekcije.

Domaćini su kvaliifkacioni ciklus otvorili remijima bez golova sa Zelenortskim Ostrvima i Maurucijusom, dok su pre par dana upisali prvu pobedu savladavši Esvatini pogotkom  Mabululua u drugom minutu (1:0).

Jasno je da izabranici Pedra Gonkalveša igraju izuzetno tvrd fudbal i uzdaju se u svoju stamenu odbrana koja još nije poklekla u ovim kvalifikacijama, a nova sjajna partija defanzivaca ''crnih antilopa'' biće potrebna i večeras jer u prestonicu dolazi najjača reprezentacija u grupi ''D''.

Nakon razočaravajućeg nastupa na Afričkom kupu nacija, odlučeno je da je vreme za promene na klupi Kameruna i dugogodišnjeg šefa struke Rigoberta Songa zamenio je belgijski stručnjak Mark Bris koji je debitovao pobedom nad Zelenortskim Ostvrima.

''Neukrotivi lavovi'' su se brzo navikli na fudbalsku filozofiju novog trenera i to su pokazali postigavši čak četiri pogotka na tom meču, a najviše se istakao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Vinsent Abubakar koji je dva puta tresao mrežu.

Kamerunci igraju odlično i sa razlogom su glavni favoriti za osvajanje grupe ''D'', a ukoliko to učine plasiraće se po deveti put na Svetsko prvenstvo što bi bilo najviše od svih afričkih timova u istoriji.

Ipak, ono što je zanimljivo je to da Kamerun postigao samo jedan gol na poslednjih pet gostovanja Anogli i ostvario je samo jednu pobedu uz po dva remija i trijumfa ''crnih antilopa''.

Očekujemo dosta tvrd meč, što je tradicija kada igraju ovi timovi, a uz to bismo dodali duplu šansu na goste koji su u naletu i izgledaju bolje na terenu od domaćina u ovom trenutku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP:X2&0-3 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)