OVO SU SVI ČEKALI: Večeras počinje Evropsko prvenstvo u fudbalu!

V.M.

14. 06. 2024. u 07:45

ČEKANjE je konačno završeno i fudbalski fanatici širom sveta će uživati u Evropskom prvenstvu koje večeras počinje na ''Alijanc areni'' gde će se domaća Nemačka sukobiti sa Škotskom (21.00).

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Вечерас почиње Европско првенство у фудбалу!

FOTO: Tanjug/AP

Nemačka je u pravo vreme pronašla stabilnost i sa velikim očekivanjima dočekuje Evropsko prvenstvo. Dovođenje Julijana Nagelsmana na klupu se ispostavilo kao pun pogodak, ''panceri'' mladog stručnjaka igraju prepoznatljivi, napadački fudbal koji se sviđa publici koja se nada da je došlo vreme da se osvoji čevrta titula prvaka Evrope u istoriji, iliti prva od 1996. godine kada su bili najbolji u Engleskoj.

Nemci su imali problema sa formom i nastupima od kada je Joakim Lev 2020. godine napustio kormilo posle poslednjeg Evropskog prvenstva, slabo su igrali pod Flikom i razočaravajuće su eliminsani iz grupe na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali dolaskom Nagelsmana sve se popravilo, što se vidi i po rezultatima ekipe.

Registruj se: 3000 BONUS DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pošto su domaćini Eura, nisu morali da igraju kvalifikacije, ali su bili zauzeti u 2024. godini u kojoj su odigrali četiri prijateljske utakmice na kojima su upisali tri pobede uz remi.

Svakako se najviše ističe trijumf nad verovatno najjačom reprezentacijom sveta, Francuskom (2:0), a pored toga vredi istaći i trijumf nad tradicionalno možda i najvećim rivalom Nemačke na reprezentativnoj sceni, Holandijom, koju su savladali s 2:1.

Kladionice ''pancere'' svrstavaju među glavne favorite za osvajanje takmičenja, tik iza Francuske i Engleske i jasno je da se dosta očekuje od ove generacije koja ima idealan sklop mladosti i iskustva.

Registruj se: 3000 BONUS DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Tu je ''stara garda'' koju predvode legendarni reprezentativci Nojer, Miler, Kros i Gundogan, a pored njih su tu i mlade nade od kojih se svakako najviše ističu Džamal Musijala i Florijan Virc.

Što se tiče same grupe ''A'', pored Nemačke tu su još Škotska, Mađarska i Švajcarska, tako da domaćini ne bi trebali da imaju problema, ne samo sa prolaskom dalje, već i osvajanjem prvog mesta.

Sa druge strane, Škoti su donekle iznenađujuće, ali potpuno zasluženo dogurali do Evropskog prvenstva. Imali su dosta neugodnu kvalifikacionu grupu u kojoj su još bili Španija, Norveška i Gruzija, ali to ih nije sprečilo da po četvrti put u svojoj istoriji zaigraju na Euru.

Registruj se: 3000 BONUS DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sjajno su igrali za vreme kvalifikacionog ciklusa, savladali su sve rivale u grupi i već su par kola pre kraja ''čekirali'' svoju kartu za Nemačku.

Ipak, forma gostiju u poslednje vreme je veoma loša, pobedili su samo jedanput na minulih devet utakmica u svim takmičenjima i evidentno je da se nalaze u padu forme, ali dobar rezultat na večerašnjem susretu bi sve to ''ispravio''.

Škoti nikada nisu zaigrali u nokaut fazi nekog velikog takmičenja i teško da će imati bolju priliku da ispišu istoriju nego na ovom Euru, jer pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Oba tima su imala probleme sa povredama uoči prvenstva, Nemci su ostali bez Andrije Pavlovića kojeg je u poslednjim trenucima na spisku zamenio Emre Džan, dok će Škoti biti bez standardnog centarfora Lendona Dajksa koji se morao povući zbog povrede.

Momentum i publika će biti na strani domaćina, koji je realno gledano i dosta kvalitetnija ekipa i zbog toga tipujemo rutinsku pobedu ''Manšafta''.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,51)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Srbija vida rane, Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

EURO 2024: Srbija "vida rane", Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:26

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)