MEČ BEZ PRITISKA: ''Orlovi'' traže izlaz iz krize

V.M.

11. 06. 2024. u 08:30

FUDBALERI Kazahstana će večeras odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom na ''Haladaš stadionu'' u Mađarskoj (14.00).

МЕЧ БЕЗ ПРИТИСКА: Орлови траже излаз из кризе

Foto: Profimedia

Azerbejdžan nikada u svojoj istoriji kao samostalna zemlja nije igrao u finalu velikog turnira, a ta tradicija nastavila se i ove godine jer neće biti prisutni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, jer su osvojili samo sedam bodova u kvalifikacionoj grupi ''F'' što je bilo dovoljno za razočaravajuće četvrto mesto.

Kvalifikacioni ciklus završili su ubedljivim porazom od Belgije (0:5), a nakon toga su odigrali tri prijateljska meča u kojima su upisali sve moguće ishode.

Savladali su Mongoliju sa 1:0, a nakon toga su krajem marta remizirali sa Bugarima (1:1), dok su pre par dana rutinski savladani od strane Albanije rezultatom 1:3.

Pošto ne igraju na Euru, četi Arifa Asadova je jedino preostalo da se pripremi za predstojeću Ligu nacija koja počinje početkom novembra i u njoj će nastupati u grupi ''1'' lige ''C'' zajedno sa Švedskom, Estonijom i Slovačkom.

Sa druge strane, Kazahstan je imao jedan od boljih kvalifikacionih ciklusa u svojoj istoriji i imao je šansu da se plasira na Euro u poslednjem kolu, ali poraz od Slovenije ga je skupo koštao (1:2) i morao je da se zadovolji četvrtim mestom koje je zauzeo sa 18 sakupljenih bodova.

Nakon toga učestvovao je i u baražu za Evropsko prvenstvo, ali to je bilo kratkog daha jer ga je odmah u polufinalu više nego ubedljivo savladala Grčka sa 5:0.

Posle te utakmice, 'orlovi'' su doživeli uzastopne poraze od Luksemburga i Jermenije u prijateljskim utakmicama, tako da se ne nalaze u dobrom ritmu uoči večerašnjeg susreta.

Potrudiće se da izbegnu četvrti uzastopni poraz, a kao i Azerjbejdžanu, ovo će im biti poslednja utakmica pred početak Lige nacija u kojoj se nalaze u grupi ''3'' divizije ''B'' zajedno sa Norveškom, Slovenijom i Austrijom.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, Kazahstan i Azerbejdžan su ukrštali koplja čak 12 puta i blagu prednost imaju ''orlovi'' koji su upisali pet pobeda naspram tri trijumfa ''azera'', a viđena su i četiri nerešena ishoda.

Iako nije u dobroj formi, smatramo da je Kazahstan kvalitetniji tim od Azerbejdžana i tipujemo duplu šansu na njega.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)