FIKS NA MAROKANCE: Hakimi i družina su daleko kvalitetnija reprezentacija od ''crvenih đavola''

V.M.

11. 06. 2024. u 07:30

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Kongo će na ''Adradu'' ''ugostiti'' favorizovani Maroko (21.00). Meč je originalno trebao da se odigra u Kinšasi, ali FIFA to nije odobrila, tako da će se utakmica odigrati u Maroku koji će ''gostovati'' u svojoj državi.

ФИКС НА МАРОКАНЦЕ: Хакими и дружина су далеко квалитетнија репрезентација од црвених ђавола

FOTO: Tanjug/AP

Kongo ima dosta tehničkih problema na startu ovih kvalifikacija i zbog toga je, za razliku od većine protivinika koji su odigrali tri meča, on samo jedanput nastupio, i to sredinom novembra kada je poražen od Zambije (2:4).

Naime, stadion ''crvenih đavola'' u njihovoj prestonici Brazavilu ne ispunjava FIFA uslove, pa je svoje domaće utakmice trebalo da igraju u Kinšasi u Demokratskoj Republici Kongo.

To je trebalo da bude slučaj protiv Nigera, međutim, u poslednjem trenutku odlučili su da zatraže da se meč odigra ipak u Brazavilu, što je odbijeno od strane Nigera, tako da utakmica na kraju nije ni održana.

Na kraju ni stadion u Kinšasi ne ispunjava potrebne uslove, tako da će današnji susret igrati sa Marokom u Maroku kao domaćini, što će biti veliki minus za Kongo koji je i pored toga po kvalitetu dosta slabija reprezentacija.

Zbog svega navedenog ne čudi što su poslednji u grupi ''E'' bez ijednog osvojenog boda i realno gledano teško će se dokopati nekog od prva dva mesta.

Problem može biti i fizička sprema ekipe jer su ''domaćini'' u 2024. godini odigrali samo jedan meč, i to prijateljsku utakmicu sa Gabonom u kojoj su remizirali rezultatom 1:1.

Sa druge strane Marokanci su impresivno započeli kvalifikacioni ciklus, trijumfima nad Tanzanijom (2:0), odnosno Zambijom (2:1) i drže prvo mesto u grupi kao jedina reprezetnacija sa šest osvojenih bodova.

Posle svog istorijskog nastupa na Svetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru na kojem su osvojili četvrto mesto i postali prva afrička reprezentacija ikada koja je dogurala do polufinala, izabranici Valida Regraguija će biti željni da se kvalifikuju za izdanje 2026. a njihove šanse da obezbede maksimalne bodove protiv Konga povećane su promenom terena koja im daje dodatni vetar u leđa.

Takođe, istorijat međusobnih duela je na njihovoj strani i na pet odigranih utakmica fudbaleri Maroka su neporaženi protiv večerašanjeg rivala i uz tri pobede odigrali su i dva remija.

''Gosti'' su u ovom trenutku daleko kvalitetnija reprezentacija, pogotovo kada im igraju svi nosioci igre poput Hakimija, Zijeha i En Nesirija. To bi večeras trebao da bude slučaj jer su se svi odazvali na poziv selektora i dvojka uz nekoliko golova bi trebala biti fiks dana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!