VELIKANU SU PREKO POTREBNI BODOVI: Četvorostruki uzastopni prvak države bi da se vrati u borbu za titulu

V.M.

13. 06. 2024. u 09:15

U okviru 21. kola irske Premijer divizije fudbaleri Sent Patriksa će ugostiti Šamrok na ''Ričmond parku'' u Dablinu (20.45).

ВЕЛИКАНУ СУ ПРЕКО ПОТРЕБНИ БОДОВИ: Четвороструки узастопни првак државе би да се врати у борбу за титулу

Foto: Profimedia

Iako današnje rivale deli samo sedam bodova na tabeli, domaćin se nalazi tik iznad zone ispadanja, dok su gosti treći na tabeli i nalaze se u borbi za titulu.

Sent Patriks je proteklih nekoliko godina bio u samom vrhu irskog fudbala, redovno je zauzimao mesto u top četiri na tabeli, međutim, ove godine se muči i u dosadašnjem toku prvenstva osvojio je samo 24 boda na 22 odigrane utakmice.

Ni promena trenera im nije mnogo pomogla, Stiven Keni nije uspeo da prodrma ekipu i na svojih prvih šest utakmica na čelu ostvario je samo jednu pobedu krajem maja.

Posle tog susreta igrali su sa rivalima iz donjeg doma, Dandalkom, koji ga je porazio (2:3), a zatim i Drogedom sa kojom je odigrao meč bez golova (0:0), tako da nije uspeo da uhvati momentum i ne dočekuje današnji susret u dobrom ritmu.

Takođe, ono što ne ide naruku domaćinima je to što su odigrali čak 22 utakmice do sada, najviše od svih u ligi, i ako se pomenuti rivali sa dna tabele razigraju, može se naći usred neočekivane borbe za opstanak.

Sa druge strane, Šamrok je navikao svoje navijače na osvajanja titule i to što zaostaje devet bodova za vodećim Šelburnom zabrinjava njegove pristalice, ali odigrao je meč manje od lidera i ukoliko slavi, ozbiljno će se priključiti borbi za titulu.

Četvorostruki uzastopni prvak Irske ima problema sa konstantnosti u igrama ove sezone, a to se najbolje vidi na poslednjih pet mečeva u kojima je upisao dve pobede uz isto toliko poraza i jedan remi.

Posebno je loše igrao krajem aprila i početkom maja kada je u periodu od sedam mečeva osvojio samo sedam bodova, ali i dalje ima priliku da se bori za titulu, a ukoliko planira to da učini, morao bi da slavi protiv ''raštimovanog'' protivnika kao što je Sent Patriks.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, ono što se posebno ističe je to da vole da igraju utakmice sa dosta golova i igra GG&3+ je bila prolazna na četiri od njihovih poslednjih pet obračuna.

Odlučili smo da verujemo u tradiciju i očekujemo da bude golova na ''Ričmond parku'', a uz to dodajemo duplu šansu na Šamrok koji je jedna od najboljih gostujućih ekipa irskog prvenstva.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,54)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška