MESI SE VRAĆA U STARTNU POSTAVU: Gvatemala nikada nije postigla gol protiv Argentine

O. M.

14. 06. 2024. u 11:03

SVETSKI šampion Argentina će završiti pripreme za predstojeći Kopa Amerika prijateljskom utakmicom protiv Gvatemale u Merilendu u petak uveče.

МЕСИ СЕ ВРАЋА У СТАРТНУ ПОСТАВУ: Гватемала никада није постигла гол против Аргентине

FOTO: AP/Tanjug

Tim Lionela Skalonija ući će u ovu utakmicu nakon pobede od 1:0 nad Ekvadorom, dok je Gvatemala zabeležila pobedu od 3:0 nad Britanskim Devičanskim Ostrvima u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Gvatemala se nada da će protiv svetskih prvaka uspeti da nastavi seriju dobrih rezultata, dve pobede i dva remija, mada je taj bilans ostvaren uglavnom protiv ekipa iz trećeg ešalona ozbiljnih reprezentacija. U tu grupu možda više ne spada Venecuela koja je ozbiljno startovala ove kvalifikacije za Mundijal, ali nema toliko uspešne pripreme za Kopa Amerika, a sa Gvatemalom su odigrali nerešeno bez golova.

To je bio jedini od ova četiri meča u kome "plava furija" nije postigla gol, dok su postigli deset a primili samo jedan. Deklasirali su kod kuće Dominiku (FIFA rang-lista 180) sa 6:0, dok su u pobedi u gostima protiv Britanskih Devičanskih ostrva (FIFA rang 207) postigli duplo manje golova.

Ali ova prijateljska utakmica predstavlja ogroman skok u nivou i kvalitetu protivnika jer se bore protiv prvoplasirane ekipe na Fifinoj rang-listi i vladajućih šampiona Sveta i Zelenog kontinenta. Tim Luisa Fernanda Tene nije bio među prvih 100 na Fifinoj listi od septembra 2017. godine, pa je čak pao na 149. u februaru 2019. godine, ali je generalno od tada bio na uzlaznoj putanji i trenutno se nalazi na 108. mestu.

Gvatemala nikada nije pobedila Argentinu, niti je uspela da protiv "gaučosa" postigne ni gol. Na poslednja tri međusobna susreta primili su 12. Jednom je bilo 0:0, ali je tog januara 1990. godine tadašnji selektor Gaučosa Karlos Bilardo izveo kombinovani tim bez najvećih zvezda Maradone i Kaniđe. Doduše, igrali su Valdano, Đusti, Olartikoečea...

Argentini će ovo biti poslednja provera pred start na KA gde će joj prvi rival biti Kanada. Sedamnaest igrača je iskoristio Lionel Skaloni u poslednjem meču i on bi mogao da iskoristi ovaj meč protiv lošijeg protivnika da da dodatno vreme za igru ostalima u svom timu, uključujući Lionela Mesija koji je igrao samo 35 minuta protiv Ekvadora. Koga god da odabere, Argentina će biti veliki favorit za produženje svog neverovatnog niza od samo dva poraza od početka jula 2019. godine (44 pobede i 10 nerešenih).

Poslednju prijateljsku izgubili su u martu 2019. godine i pobedili su 16 ​​od poslednjih 19 prijateljskih utakmica.

Gvatemala će pre povratka obavezama u kvalifikacijama za Mundijal imati još jednu proveru, biće to utakmica protiv El Salvadora.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,55) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!