BIĆE GOLOVA U KELNU: "Sajdžije" i "laka konjica" boriće se za drugo mesto u grupi sa domaćinom EURO 2024

O. M.

15. 06. 2024. u 09:39

EURO 2024 nastavlja se u subotu, a prvi od tri susreta je onaj izeđu Mađarske i Švajcarske. "Sajdžije" i "laka konjica" sastaju se od 15 časova na stadionu "Mingersdorfer" u Kelnu.

БИЋЕ ГОЛОВА У КЕЛНУ: Сајџије и лака коњица бориће се за друго место у групи са домаћином ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

To je drugi meč grupe A koju su u petak otvorili domaćin Nemačka i Škotska, a rezultat je bio 5:1 u korist "manšafta".

Mađarima, koji su nominali domaćini, ovo je peto učešće u završnicama evropskih prvenstava, a treće uzastopno. Pamte se jedno treće (1964) i jedno četvrto mesto (1972) iz vremena kada su naši severni susedi bili fudbalska velesila, dok su na dva prethodna turnira upisali jednu osminu finala (2016) i jednu grupnu fazu (2020).

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

S druge strane, Švajcarska, kojoj će ovo takođe biti peto učešće, ima više uspeha u poslednje vreme. Izabranici Murata Jakina brane četvrtfinale sa prethodnog Evropskog prvenstva, dok su i četiri godie kanije i oni bili zaustavljani u osmini finala. U prva dva učešća, 1996. i 2008. godine (bili ko-domaćini sa Austrijom) nisu prolazili grupnu fazu.

Mađarska je plasman na ovaj EURO ostvarila u grupi sa Srbijom, koju je dva puta pobedila sa po 2:1. Na kraju je zauzela prvo mesto sa 18 bodova iz osam utakmica, bez poraza sa samo tri remija. Kod kuće su ostvarili sve četiri pobede, dok su u gostima ostvarili pobedu protiv "orlova i tri remija, protiv Crne Gore, Litvanije i Bugarske.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Odigrali su četiri pripremne utakmice pred EP i ostvarili tri pobede i poraz. Izgubnili su samo od Republike Irske sa 2:1, golom Parota u dubokoj nadoknadi vremena.

Švajcarska je došla u Nemačku kao drugoplasirana iza Rumunije, a ispred trećeplasiranog Izraela. Startovali su sa tri pobede, ali ih je prvog mesta koštala serija od pet nerešenih rezultata u šest utakmica, koju su nakratko presekli usamljenom pobedom protiv autsajdera Andore.

Ove godine odigrali su četiri prijateljska susreta u okviru priprema za Euro i ostvarili po dve pobede i remija. Na tim utakmicama primili su samo jedan gol, od Austrije u poslednjoj proveri pred prvenstvo Starog kontinenta (1:1). Deklasirali su Estoniju sa 4:0, minimano pobedili Irsku u Dablinu, a sa reprezentacijom Danske, koja će biti protivnik Srbije u grupnoj fazi, odigrali su bez golova.

Oba selektora, Murat Jakin i Marko Rosi, pozvali su najbolje što ove dve države imaju u ovom trenutku, a to u slučaju Švajcarske podrazumeva i dva veterana poreklom iz Srbije, Granita Džaku i Đerdana Šaćirija, iako je bilo najava da njih dvojica, iz raznih razloga, neće više nastupati za reprezentaciju. Izbor Šaćirija je možda i pravi potez selektora Jakina jer je on jedini igrač Švajcarske koji je ove godine postigao više od jednog gola.

Mađarska i Švajcarska sastale su se 46 puta do sada, a puno više uspeha imaju naši severni susedi, 30 pobeda naprema 11, uz pet neodlučenih. Ipak, u poslednjih 30 godina stvari su se promenile, Mađarska je od 1994. godine ostvarila samo jednu pobedu (davne 1998), uz šest poraza i dva remija.

 U poslednja dva susreta viđene su goleade, čak 12 golova. Švajcarska je u kvalifikacijama za mundijal u Rusiji pobedila sa 5:2 i sa 3:2.

Nije ipak za očekivati reviju golova ovde, ali će ih svakako biti, naročito se to očekuje od Mađara koji su postigli po bar jedan gol na poslednjih 11 utakmica.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,01)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto