"CRNO-BELE KARIOKE" ISPRAVLJAJU PROŠLOGODIŠNJI KIKS: Gremio u nezavidnoj situaciji, četvrti poraz u nizu bio bi ravan katastrofi

O. M.

16. 06. 2024. u 09:48 >> 12:11

BOTAFOGO Gostuje Gremiju u devetom kolu brazilske Serije A.

ЦРНО-БЕЛЕ КАРИОКЕ ИСПРАВЉАЈУ ПРОШЛОГОДИШЊИ КИКС: Гремио у незавидној ситуацији, четврти пораз у низу био би раван катастрофи

Foto: Profimedia

Utakmica će biti odigrana večeras od 23.30 na stadionu "Kleber Hoze de Andrade" u Porto Alegreu.

Gremio će se nadati da će okončati svoj loš početak sezone, ali to neće bit inimalo lako. Domaći tim je izgubio poslednja tri prvenstvena meča, dok su gosti bez poraza u poslednja tri.

"Trikolori" su trenutno na nezavidnom 14. mestu. Istina, imaju dve utakmice manje od većine rivala, ali samo dve pobede u šest utakmica ne mogu da zadovolje navijače kluba iz Porto Alegrea.

Gremio je u prošlom kolu izgubio od lidera Flamenga u gostima i to nije toliko strašno, ali jesu porazi kod kuće od Bragantina i Bahije. U domaćem Kupu jedva su izborili 0:0 u prvom susretu dvomeča sa niželigašem Operariom. Jedina kakva-takva satisfakcija je prolaz u drugu rundu Kopa Libertadores, u konkurenciji bolivijskog Stongesta, argentinskog Estudijantesa iz La Plate i čileanskog Uačipata, mada je taj prolaz jedva izboren sa samo dva boda više od čileanske ekipe.

Gremio je obe svoje prvenstvene pobede ostvario na svom terenu, ali je prošle sezone ovde izgubio sa 2:0 od Botafoga, koji je na volšeban način izgubio titulu i ove godine će učiniti sve da mu se očajna završnica šampionata ne ponovi.

Za razliku od domaćina, Botafogo je dobro počeo sezonu, zauzimajući treće mesto, samo bod iza Flamenga i Baije, koji su prvi, odnosno drugi. Nedavno su izgubili od Baije, to im je bio drugi poraz u prvenstvu i prvi posle prvog kola kada su izgubili od Kruzeira.

Botafogo je obezbedio drugu uzastopnu pobedu i ostao neporažen treću uzastopnu utakmicu pobedom od 1:0 nad Fluminenseom u sredu. Dobro im ide i u Kopa Libertadores, gde su stigli do osmine finala.

Trener Artur Horhe posebno dobro je ukomponovao napad "crno-belih karioka". Samo je Flamengo efikasniji u dosadašnjem delu prvenstva sa golom više. Ipak, ključno za ovu ekipu je da od starta nametnu taj svoj stil igre, jer ak oprvi prime gol, teško ili gotovo nikako ne uspeju da se vrate u igru.

Nakon što su izgubili od Kruzeira u prvom meču u gostima, ostali su neporaženi na tri uzastopna gostovanja u Brazilu. Pobedili su Flamengo i Korintijans u gostima, dok su protiv Fortaleze remizirali.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 1,92)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Albanci i Hrvati opet šokiraju svet!

EURO 2024: Albanci i Hrvati opet šokiraju svet!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a prenos uživo najvažnijih vesti 11. "radnog dana", uz obilje zanimljivosti, snimaka, fotografija, utisaka iz reprezentacije Srbije, ali i drugih učesnika, imate priliku da pratite uživo na portalu "Novosti".

24. 06. 2024. u 12:00 >> 14:15

Komentari (0)

JEZIVO: Hiljade ustaša došlo na Hrvatska - Italija! I žene, i starci, svi pevaju strašne stihove!