RUMUNIJA BRILJIRALA U KVALIFIKACIJAMA: Ova dva igrača su ključna za ishod današnje utakmice

O. M.

17. 06. 2024. u 09:12 >> 13:05

RUMUNIJA i Ukrajina otvaraju takmičenje u grupi E na Evropskom prvenstvu. Utakmica se igra u Minhenu na Alijanc areni od 15 časova.

РУМУНИЈА БРИЉИРАЛА У КВАЛИФИКАЦИЈАМА: Ова два играча су кључна за исход данашње утакмице

Foto: Profimedia

Ovo je jedna od ključnih utakmica u grupi u kojoj će se verovatno voditi borba za drugo mesto između ove dve reprezentacije i Slovačke, pošto je Belgija apsolutni favorit za prvo mesto.

Našim susedima ovo je šesto učešće na evropskim prvenstvima, a najveći uspeh do sada im je četvrtfinale iz 2000. godine. Na prošlom Evropskom prvenstvu nisu učestvovali iako su bili jedan od domaćina.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

"Trikolori" su osvojili prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Švajcarske koja je takođe prošla direktno i Izraela koji je ispao u baražu. Igrali su fantastično i bez poraza su završili takmičenje, a na šest od deset utakmica su uspeli da sačuvaju mrežu.

To je vratilo veru nacije u njihove ljubimce nakon katastrofalnog nastupa u Ligi nacija gde su u konkurenciji Bosne, Finske i Crne Gore zauzeli poslednje mesto i ispali u diviziju C.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ne mogu baš da se pohvale dobrim igrama u pripremenom periodu jer su na četiri utakmice ostvarili tri remija i jedan poraz. Izgubili su sa 3:2 od Kolumbije, a rezultat je još i dobar s obzirom na to da su do 80. minuta gubili sa 3:0. Sa Severnom Irskom su igrali 1:1, a protiv Lihtenštajna i Bugarske 0:0.

Ukrajini je ovo četvrto uzastopno učešće i četvrto ukupno. Imali su veoma čudan put do završnog turnira. Bez direktnog plasmana ostali su zahvaljujući međusobnim susretima sa Italijom s kojom su imali isti broj bodova iza prvoplasirane Engleske. U prvom krugu baraža su posle preokreta sa 2:1 savladali Bosnu i Hercegovinu koju je tada s klupe predvodio Savo Milošević, a zatim u finalu istim rezultatom, opet posle preokreta, pobedili i Island.

Ukrajinci su na prošlom Evropskom prvenstvu ostvarili svoj najbolji plasman, kada ih je u četvrtfinalu izbacila Engleska.

Ni Ukrajina se nije baš istakla u pripremnom periodu, ali vredan je pažnje remi bez golova sa Nemačkom. Izgubili su od Poljske sa 3:1, a pobedili nejaku Moldaviju sa 4:0.

Ukrajina i Rumunija igrale su šest puta. Rumunija je slavila tri puta, Ukrajina dva puta u regularnom toku i ima jednu pobedu posle penala.

Ključne figure u današnjoj utakmici mogle bi da budu napadač Rumunije Georg Puškaša i golman Ukrajine Andrej Lunjin. Kada Puškaš daje gol, Rumunija ne gubi, u dosadašnjih devet takvih utakmica "trikolori" imaju skor od osam pobeda i jednog remija. S druge strane, golman madridskog Reala izgubio je samo jednu od 12 utakmica koje je branio za nacionalni tim. Polovinu od tih utakmica uspeo je da zaključa sve prilaze golu. Međutim, Ukrajina ima tri vrhunska golmana, tu su i Trubin iz Benfike, odnosno Buščan iz Kijevskog Dinama.

Klikni na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 4,65) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)