DERBI PRVOG KOLA GRUPNE FAZE EVROPSKOG PRVENSTVA: Španija zna da ''ugasi'' ''vatrene''

V.M.

15. 06. 2024. u 07:30

VEROVATNO najinteresantnija utakmica prve runde Evropskog prvenstva odigraće se od 18 časova kada Španija i Hrvatska budu ukrstili koplja na ''Olimpijskom stadionu'' u Berlinu.

ДЕРБИ ПРВОГ КОЛА ГРУПНЕ ФАЗЕ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Шпанија зна да угаси ватрене

FOTO: Tanjug/AP

Grupa ''B'' je sigurno među najzanimljivijim na ovogodinjšem Euru, a pored Španije i Hrvatske u njoj će se još naći Italija i Albanija koja će pokušati da pomrsi račune velikim favoritima.

Glavni favorit za osvajnje ove grupe je ''crvena furija'' koja igra sjajan fudbal pod novim selektorom Luisom del Fuenteom koji radi odličan posao od kada je preuzeo reprezentaciju.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Njegovi izabranici su se prošetali kroz kvalifikacije upisavši sedam pobeda na osam utakmica, a uoči samog prvenstva u dominantnom stilu su savladali Andoru (5:0) i Severnu Irsku (5:1).

Španija je veoma kvalitetna reprezetnacija, a njena ubedljivo najveća prednost je sjajan vezni red za koji se može reći da je najbolji na svetu. U njemu glavnu reč vodi neizostavni šraf Mančester Sitija, neverovatni Rodri, kao i supertalentovani Pedri koji je bio najbolji mladi igrač na poslednjem Euru i dosta je napredovao od tada.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Svakako će faliti povređeni Gavi, ali i bez njega će Španci biti dosta jaki i očekuje se da njegovo mestu na sredini terena zauzme standardni veznjak PSŽ-a, Fabijan Ruiz.

Iako su imali određenih problema sa odbranom primivši dosta golova za vreme kvalifikacija, to ne bi trebao da bude slučaj na samom prvenstvu jer su se krajem sezone uigrali Karvahal i Naćo, a pored njih u zadnjoj linij će verovatno biti Le Norman i Grimaldo koji su takođe imali odlične sezone sa svojim klubovima.

Što se tiče napada, najveći znak pitanja je na mestu centarfora Morate koji ume da ima ''žutu minutu'', ali u pitanju je tehnički veoma potkovan igrač koji ako se razigra može biti jedan od najvećih iznenađenja ovog turnira.

Sa druge strane, Hrvati su imali određenih problema da se čekiraju svoje mesto u Nemačkoj, ali najbitnije je za njih da su to učinili i sada žele da u što boljem ritmu dočekaju Euro.

Od njih znamo šta da očekujemo, u pitanju je veoma iskusna, disciplinovana reprezentacija koja dugo igra u sličnom sastavu pod selektorom Zlatkom Dalićem koji zna da izvuče maksmim iz svojih igrača i standardno će biti ''tvrd orah'' svakoj reprezentaciji sa kojom se sastanu.

Sve oči će biti uprte u Luku Modrića kojem će ovo biti poslednji veliki turnir u dresu ''vatrenih'', ali kako je igrao u Realu u drugom delu polusezone nemamo razlog da očekujemo išta drugo sem perfekcije jednog od najboljeg veznog igrača svih vremena.

Što se tiče međusobnih duela, u skorijoj istoriji prednost imaju Španci koju su savladali Hrvate u poslednjem finalu Lige nacija posle boljeg izvođenja penala, a takođe su bili bolji i na njihovom obračunu u osmini finala Evropskog prvenstva 2020. godine (5:3 posle produžetaka).

Smatramo da je Španija kvalitetnija reprezentacija, koja ima savršen spoj iskustva i mladosti, smatramo da mogu daleko dogurati, pogotovo ako se Morata razigra i verujemo da će trijumfom otvoriti turnir.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!