BORBA ZA PROMOCIJU: Oba tima su zaslužila da igraju u višem rangu, ali ostalo je mesta samo za jedan od njih

V.M.

15. 06. 2024. u 07:50

PRVU utakmicu plej-ofa španske Tercere odigraće Malaga i Himnastik koji se sastaju na ''Rozaledi'' od 20.30.

БОРБА ЗА ПРОМОЦИЈУ: Оба тима су заслужила да играју у вишем рангу, али остало је места само за један од њих

FOTO: Profimedia

Treći španski rang ima dosta zbunjujuć sistem takmičenja, čitava liga je podeljena u dve grupe čiji osvajači direktno obezbeđuju plasman u Segundu, što ostavlja još dva mesta koja tamo vode i ona se zarađuju preko plej-ofa.

Ekipe koje su zauzele od drugog do petog mesta u tim grupama učestvuju u njemu, a među tim ekipama našli su se večerašnji rivali, Malaga je bila treća u grupi ''2'', dok je Himnastik bio drugi u grupi ''1''.

Zbog toga su ovaj plej-of započeli kao favoriti, a te uloge opravdali su u polufinalu. Domaćin je izbacio Seltu B uz dosta muka ukupnim rezultatom 4:3, dok je uz gost takođe uz dosta muka bio bolji od Seute (4:3).

Što se tiče večeršnjeg susreta, oba tima se nalaze u odličnim formama.

Malaga ne zna za poraz još od aprila meseca i neporažena je na poslednjih šest utakmica na kojima je upisala tri pobede, uz isto toliko remija.

Sa druge strane, Himnastik igra odlično manje-više tokom čitave sezone i takođe je neporažen na poslednjih šest utakmica, ali je za nijansu uspešniji u tom periodu jer je ostvario četiri pobede uz dva remija.

Ipak, blagu prednost večeras će imati domaćin koji pruža neverovatne nasupe pred svojim navijačima. Samo je jedanput izgubio na ''Rozaledi'' u prvenstvu u 2024. godini, a uz to je bez poraza gotovo pet meseci kod kuće.

Na deset mečeva upisao je sedam trijumfa pored tri odigrana ''iksa''.

Ako na to dodamo da se Himastik nije proslavio na gostovanjima u završnici sezone (jedna pobeda na poslednjih pet mečeva na strani), jasno je zašto kladionice prednost daju ''plavo-belima''.

Večerašnji rivali su pokazali da zaslužuju šansu da se okušaju u Segundi, međutim zbog sistema takmičenja mesto u drugom rangu će dobiti samo jedan tim.

Pored Espanjola i Kasteljona još dve ekipe idu u Segundu, a pored boljeg iz ovog dvomeča, mesto će dobiti pobednik drugog finala u kojem se sastaju Barselona B i Kordoba.

Poznato je da španski niželigaši igraju dosta tvrd fudbal, a kako je ovaj meč veoma bitan, očekujemo opreznost sa obe strane i zbog toga tipujemo malo golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,44)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!