PRVO PA MUŠKO: Srbija nije mogla imati težeg protivnika na otvaranju Eura, ali Piksijevi ''orlovi'' se nikoga ne plaše

V.M.

16. 06. 2024. u 07:30

FUDBALERI Srbije će danas odigrati svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a rival na ''Veltins areni'' u Gelzenkirhenu biće joj reprezentacija Enleske (21.00).

ПРВО ПА МУШКО: Србија није могла имати тежег противника на отварању Еура, али Пиксијеви орлови се никога не плаше

FOTO: Tanjug/AP

Piksijevi ''orlovi'' su puni samopouzdanja ''odleteli'' u Nemačku gde će im glavni cilj biti izlazak iz grupe, nešto što Srbija nije učinila ni na jednom velikom takmičenju u 21. veku.

Bilo je dosta turbulencija za vreme kvalifikacija, kritika na stil igre naše reprezentacije, ali ono što je činjenica je to ćemo nakon duge 24 godine igrati na Euru i realno gledano imamo lepu šansu da nešto uradimo na njemu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pored Engleske koja je favorit broj jedan ne samo u grupi 'C'', već i na čitavom prvenstvu, bićemo u grupi sa Danskom i Slovenijom, a kako pored dve prvoplasirane ekipe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane, igranje u nokaut fazi može biti obezbeđeno čak i sa samo jednom pobedom, ukoliko se sve kockice poklope.

Uoči samog takmičenja, Srbija nije izgledala dobro protiv Austrije (1:2), dok je protiv Švedske bila potpuno druga priča. ''Orlovi'' su odigrali jedan od boljih mečeva u skorije vreme i ubedljivo su slavili sa 3:0.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Evidentno je na tom meču bilo da je Sergeju Milinkoviću Saviću prija igranje bliže golu, što je i dokazao postizanjem pogotka, ali to mesto prednjeg veznog je uglavnom zacementirano za kapitena Dušana Tadića i biće zanimljivo videti ko će od njih dvojice zaigrati kao ''polutka''.

Nije nemoguće ni da jedan od njih ostane na klupi, jer kada Sergej igra u samoj sredini nema tako veliki uticaj na igru, a i nije navikao da igra na tom mestu za razliku od fudbalera poput Ilića, Lukića i Gudelja koji redovno igraju tu u svojim klubovima.

Za napad se zna, tu su Mitrović i Vlahović, dok je u defanzvivi jedini znak pitanja treći štoper, pošto su spoljne pozicije zagarantovane za Milenkovića i Pavlovića, dok će bekove/krila verovatno igrati Kostić i Živković.

Na golu bi trebao biti Vanja Milinković Savić koji ima prednost u odnosu na Rajkovića od kada je Stojković selektor, mada je čuvar mreže Majorke sjajno branio protiv Šveđana i nije nemoguće da tu dođe do rotacije.

Jedino je nepoznato zašto Đorđe Petrović nije dobio šansu ni na jednom pripremnom meču, s ozbirom da se u proktelih godinu dana ustalio kao ''jedinica'' Čelsija što ima ozbiljnu težinu, ali očigledno je da selektor ne misli da je njegovo vreme još došlo.

Što se tiče Engleza, ne treba trošiti previše reči. Svi znamo o koliko se moćnoj reprezentaciji radi, na svakoj poziciji imaju po nekoliko supertalentovanih igrača, a kada se spomenu imena poput Kejna, Belingema, Fodena, Sake, Rajsa... jasno je zašto ih kladionice smatraju za glavnog favorita za osvajanje Eura.

Najveći problem ove reprezentacije po mnogima je selektor Sautgejt, iako su pod njim ostvarili najbolje rezultate u skorijoj istoriji (finale Eura, polufinale Svetskog prvenstva) nacija je nezadovoljna njegovim stilom igre i smatraju da ovaj tim ima potencijal da igra znatno bolji, ofanzivniji fudbal nego što je to slučaj pod iskusnim stručnjakom.

Takođe, mali problem im mogu biti i štoperske pozicije, neće biti standradnog Megvajera, a pod znakom pitanja je Stouns, mada se očekuje da on zaigra, a partner će mu verovatno biti Palasova uzdanica, Mark Guehi.

Srbija igra bez pritiska danas, nema šta da izgubi protiv Engleza, a može dosta toga da dobije. Smatramo da će ''orlovi'' postići bar jedan gol, ali ''otvoreni'' fudbal Dragana Stojkovića Piksija ''paše'' Englezima i očekujemo da ''Gordi Albion'' ipak odnese pobedu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&GG (kvota 3,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SENZACIJA: Britanci upravo objavili vest, Novak Đoković opet zapanjio svet!