''TRIKOLORI'' NE ZNAJU ZA PORAZ OD APRILA: Da li će gradski rival biti taj koji će im okončati niz od 12 neporaženih utakmica?

V.M.

16. 06. 2024. u 07:45

U okviru devetog kola brazilske serije A sve oči će biti uprte na ''Neo kvimika arenu'' na kojoj ćemo gledati gradski derbi između Korintijansa i Sao Paula (21.00).

ТРИКОЛОРИ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ ОД АПРИЛА: Да ли ће градски ривал бити тај који ће им окончати низ од 12 непоражених утакмица?

Foto: EPA-EFE/JOSE SOTOMAYOR JIMENEZ

Korintijans nije dobro otvorio ovogodišnje prvenstvo, ostvario je samo jednu pobedu na uvodnih osam utakmica, sakupio je šest bodova i nalazi se blizu zone ispadanja na 15. mestu.

Glavni problem ove ekipe je postizanje golova, samo su tri puta tresli mrežu na prvih sedam mečeva, ali proteklog vikenda su protiv Atletiko Gojansea postigli dva gola (2:2) i tako nagovestili da su možda pronašli način da reše probleme sa realizicijom.

Takođe, razlog za slabe igre može biti fokus na druga takmičenja. Veoma su uspešni bili u domaćem kupu gde su dogurali do osmine finala i Kopa Sudamerikani u kojoj su zauzeli prvo mesto grupe ''F'', tako se plasiravši direktno u osminu finala takmičenja.

Očekuje ih duga pauza dok ne budu nastavili sa učešćima na tim takmičenjima, tako da se sada mogu fokusirati na Seriju A, jer je evidentno po nastupima na međunarodnoj sceni da poseduju kvalitet veći nego za 15. mesto koje trenutno zauzimaju.

Što se tiče njihovog gradskoh rivala, Sao Paula, on je neporažen od aprila meseca i jedan je od glavnih pretendenata na titulu. Iako je peti na tabeli, zaostaje samo tri boda za vodećim Palmeirasom i ukoliko slavi na večerašnjem susretu mogao bi bar na kratko da ga pretekne i zauzme poziciju lidera.

Glavni ''krivac'' za odlične igre gostiju je trener Luis Zabeldija koji je dobio posao krajem aprila posle poraza od Flamenga (1:2), što je bio poslednji neuspeh za ''trikolore'' koji su vezali 12 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Za vreme te serije ostvarili su čak devet pobeda uz tri remija i pored odličnih igara u prvenstvu, plasirali su se u osminu finala Kopa libertadoresa, odnosno Kopa Brazila.

Ono što se istaklo za kratko vreme od početka Zabeldijinog mandata je to da je posebno radio sa defanzivncima ekipa i Sao Paulo uoči današnjeg gradskog derbija nije primio gol na pet vezanih mečeva, što može biti ključno ako na to dodamo spomenute muke Koritnijansa sa postizanjem golova.

Skoriji istorijat međusobnih duela je takođe na strani Sao Paula koji je vezao tri pobede nad večerašnjim rivalom, a zanimiljivo je da je na svakom od tih mečeva postizao tačno po dva gola (2:0 i dva puta po 2:1).

Verujemo da će se ta golgeterska tradicija nastaviti.

Klikni na link za NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,42)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)