''LISICE'' MOGU DA SE BORE ZA TITULU: Gosti u sjajnoj formi dolaze na čuveni stadion

V.M.

16. 06. 2024. u 08:00

FUDBALERI Vasko da Game će u okviru devetog kola brazilske Serije A ugostiti Kruzeiro. Meč se igra na ''Sao Žanuariju'' i počinje u 22.30.

ЛИСИЦЕ МОГУ ДА СЕ БОРЕ ЗА ТИТУЛУ: Гости у сјајној форми долазе на чувени стадион

Foto: Profimedia

Vasko igra dosta slabo ove sezone, doživeo je čak šest poraza na uvodnih osam utakmica, ali i pored toga nalazi se izvan zone ispadanja na 14. mestu sa poenom prednosti u odnosu na Krisijumu koja je prva ekipa ispod crte.

Najveći problem domaćina je katastrofalna defanzivna igra, primio je 19 golova u dosadašnjem toku prvenstva što je ubedljivo najviše od svih timova u Seriji A, čak četiri više od Kujabe koja je druga najogra odbrane lige (15 primljenih pogodaka).

Ako postoji neka pozitivna stvar pred današnji meč za Vasko, to je onda to što su obe ovosezonske pobede ostvarili pred svojim navijačima.

Pobedili su Gremio i Vitoriju na ''Sao Žanuariju'', a pored toga su doživeli poraze od Krisijume i Flamenga koji su mu kombinovano deset puta tresli mrežu na tim mečevima (0:4, 1:6).

Sa druge strane, pošto su prošle sezone zauzeli tek 14. mesto na tabeli, navijači Kruzeira nisu imali velike nade pred početka ove kampanje, a pogotovo nisu sanjali o osvajanju titule.

Međutim, zabeležene su četiri pobede iz prvih sedam utakmica, što je dovoljno za sedmo mestu i četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Flamengom od kojeg su odigrali meč manje.

Iako je još uvek rano u sezoni, čini se da je imenovanje Fernanda Sibre za stalnog trenera imalo željeni efekat u pokušaju kluba da okonča 11-godišnje čekanje na još jednu titulu prvaka.

Nedavni poraz od Sao Paula od 2-0 bio je neočivakan udarac za tim, ali ''lisice'' su pobedile na ostalih šest od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, usput primivši samo dva gola.

Pre par dana, Kruzeiro je na ne tako impreisvan način savladao Kujabu sa 2:1, ali što je bitno vratio se na pobedničku stazu uoči današnjeg duela na kojem će imati ulogu favorita.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina je pod znakom pitanja Robert Rohas, kao i Dimitri Paje koji nije bio u protokolu protiv Kujabe.

Kod gosta neće biti Sifuentesa koji ima obaveze na Kopa Americi, ali ostatak tima je tu i Sibre će imati gotovo čitav roster na rasolaganju.

Momentum, forma, a i sam kvalitet igrača je na strani Kruzeira i zbog toga tipujemo dvojku na ''lisice''.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 2,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života