FIKS NA BELGIJU: ''Crveni đavoli'' imaju rešenje za probijanje ''bunkera'' Slovačke

V.M.

17. 06. 2024. u 07:45

GLAVNI favoriti za osvajanje grupe ''E'' fudbaleri Belgije će od 18 časova započeti avanturu na Euru protiv Slovačke na ''Euro bank parku'' u Frankfurtu.

ФИКС НА БЕЛГИЈУ: Црвени ђаволи имају решење за пробијање бункера Словачке

FOTO: EPA

Zlatna generacija belgijskog fudbala je na brojnim prvenstvima bila među glavnim favoritima, ali nikada nije uspela da osvoji Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Sada je većina tih fudbaler završila, ili je na zalasku reprezentativne karijere i ovo je poslednja prilika da momci predvođeni Kevinom de Brujneom nešto učine.

Glavni igrač Mančester sitija je apsolutni lider ove ekipe, a pored njega od starije garde izdvajaju se još Fertongen, Vitsel i naravno najbolji strelac u istoriji reprezetnacije Romelu Lukaku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ostatak ekipe ''predvodi'' još jedan fudbaler ''građana'' Džeremi Doku. Sjajno levo krilo je sjajno igrao u dresu Sitija kada je došao iz Rena, ali povrede su ga malo usporile krajem sezone. Ipak, to je sada prošlost i novi produkt Pepa Gvardiole je spreman da zablista na najvećoj sceni.

Pažnju treba obratiti i na mladog veznjaka Andrea Onanu koji je imao odličnu sezonu u Evertonu i na meti je dosta jačih klubova u Engleskoj, pa mu Euro može poslužiti kao ''odskočna daska'' za potencijalni transfer.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Najveći problem ''crvenih đavola'' može biti odbrana, pitanje je koliko Fertongen može da pruži sa 37 godina, a pored njega jedini štoperi su Fas i Teat koji su odigrali samo po 15 utakmica za reprezentaciju i fali im iskustva na internacionalnom nivou.

Takođe, ne treba zaboraviti da na golu neće biti najboljeg čuvara mreže na svetu Tiba Kurtoe koji ''ratuje'' sa selektorom Tedeskom, pa će ''jedinica'' Belgije verovatno biti Koen Kastels koji je branio na pripremnim mečevima uoči samog Eura.

Definitivno je da nominalni domaćini nisu jaki kao nekada, ne seju strah i trepet među konkurencijom, ali s obzirom na to da su u grupi sa Slovačkom, Rumunijom i Ukrajinom, ne bi smeli da imaju problema sa plasmanom u nokaut fazu takmičenja.

Što se tiče Slovačke, ona je iskoristila to što je, izvan Portugala, imala protivnike njoj sličnog kvaliteta u kvalifikacionoj grup ''J'' u kojoj je zauzela drugo mesto ispred Luksemburga, odnosno Islanda, i po treći put zaredom će zaigrati na Euru.

U pitanju je veoma disciplinovana ekipa koja igra tvrd fudbal i fokusirana je na čuvanje svoje mreže. To i ne čudi s obzirom na to da selektor ''sokola'' Frančesko Kalcona pripada tradicionalnoj školi italijanskih fudbalskih stručnjaka.

Najzvučnije ime u ekipi je svakako kapiten Milan Škrinjar, a pored njega nema nekih poznatijih igrača, ali pokazali su za vreme kvalifikacija da je reč o dosta uigranoj reprezentaciji i svako zna svoju ulogu na terenu.

Smatramo da je kvalitet na strani Belgije koja u Lukakuu ima centafora pogodnog za napadanje ''bunkera'' i verujemo da će ostvariti rutinski trijumf.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,49)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače