PERU ZAVRŠAVA PRIPREME ZA KOPA AMERIKU: "Belo-crveni" moraju da poprave utisak iz kvalifikacija za Mundijal

O. M.

14. 06. 2024. u 14:24

PERU se sastaje sa El Salvadorom u noći između petka i subote. Biće to poslednja proba "blankirohe" pred start Kopa Amerike.

ПЕРУ ЗАВРШАВА ПРИПРЕМЕ ЗА КОПА АМЕРИКУ: Бело-црвени морају да поправе утисак из квалификација за Мундијал

FOTO: EPA

Peru će 21. juna otvoriti Kopa Amerika protiv Čilea, dok će Salvador posle ove utakmice igrati sa Gvatemalom, a onda će odmarati do septembra kada se vraća u akciju u Ligi nacija KONKAKAF zone.

U međuvremenu, Salvador je odigrao dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026, gde se sa Surinamom i Portorikom bori za dva mesta u trećem krugu kvalifikacija.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

"La Selekta" zauzima treću poziciju, posle remija bez golova sa Portorikom i pobede od 3:1 nad Sent Vinsentom i Grenadinima.

Tim Davida Donige će se sada suočiti sa Peruom i Gvatemalom u prijateljskim utakmicama pre nego što se vrati takmičarskoj akciji u KONKAKAF Ligi nacija protiv Monserata početkom septembra.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

El Salvador će se boriti protiv Perua po sedmi put u svojoj istoriji, a prethodno su zabeležili dve pobede, uključujući uspeh od 2:0 u prijateljskoj utakmici u martu 2019. godine, ali je Peru trijumfovao sa 4:1 u poslednjem dvoboju, odigranom 2022. godine.

Od te utakmice Salvador je uspeo da pobedi samo u pomenutom meču sa Sent Vinsentom i Grenadinima.

U međuvremenu, Peru će ući u ovaj meč nakon remija 0:0 sa Paragvajem, koji je usledio nakon pobeda nad Nikaragvom i Dominikanskom Republikom u martu.

Belo-crveni su završili na četvrtom mestu na Kopa Americi 2021, dok su 2019. bili vicešampioni, ali ne ide im toliko dobro u poslednje vreme, bar ako se gleda forma u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine, tako da ne treba očekviati da će otići dalje od druge faze. Prolaz grupe u kojoj su još Argentina, Kanada i Čile, takođe nije baš sigurna stvar.

NAŠ TIP: Peru - Salvador 1&3+ (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, Englezi u šoku, Hrvati takođe

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", Englezi u šoku, Hrvati takođe

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:56

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače