KO JE FAVORIT IZ SENKE NA KOPA AMERIKA: Ova reprezentacija je vezala sedam pobeda i 22 utakmice bez poraza

O. M.

15. 06. 2024. u 11:19

KOLUMBIJA i Bolivija privode kraju pripreme za Kopa Amerika, a sastaće se u subotu veče u SAD gde se i odigrava završni turnir.

КО ЈЕ ФАВОРИТ ИЗ СЕНКЕ НА КОПА АМЕРИКА: Ова репрезентација је везала седам победа и 22 утакмице без пораза

Foto AP

Kolumbija će ući u ovaj meč nakon impresivne pobede od 5:1 nad Sjedinjenim Američkim Državama, dok je Bolivija pretrpela poraz od Ekvadora sa 3:1 u poslednjoj utakmici.

"Trikolori" su dva puta bili treći na poslednjae tri Kopa Amerike i jednom su zaustavljeni u četvrtfinalu, iako su baš taj turnir završili bez poraza - ispali su na penale od branioca trofeja Čilea 2019. godine.

Iako su svetski prvaci Argentinci i reprezentacija Brazila glavni favoriti za titulu, Kolumbija je prva sledeća u redu, bar ako se gleda trenutna forma svih učesnika. Uostalom, Kolumbija je u kvalifikacijama pobedila Brazil sa 2:1 Uostalom, ekipa koja u svojim redovima ima Hamesa Rodrigeza i Luisa Dijaza, koji je blistao protiv Brazila, mora da se shvati ozbiljno.

Izabranici Nestora Lorenca igraju fantastično. Vezali su sedam pobeda i čak 22 utakmice bez poraza. Poslednji put izgubili su u februaru 2022. godine na gostovanju Argentini. Taj poraz, uz onaj od Perua mesec dana ranije (oba puta bilo je 2:0 za njihove protivnike), koštao ih je plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru iako su u naredne dve utakmice pobedili bez primljenog gola. 

Jedna od te dve pobede došla je i protiv današnjeg rivala Bolivije, kada je bilo 3:0. Bolivija inače nije pobedila Kolumbiju od 2003. godine ili na 12 utakmica.

Da je reč o odličnoj ekipi, Kolumbija je pokatzala savladavši nedavno Španiju u prijateljskoj utakmici sa 1:0. Istina, nekoliko prvotimaca "furije" De la Fuente je ostavio na klupi, ali i tako je to bio tim za respekt.

Deklasirali su Kolumbijci Ameikane sa 5:1, a pala je i Rumunija, koja je tek u završnici utakmice ublažila poraz i golovima u poslednjih šest minuta stigla do prihvatljivih 2:3.

 NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto