HOLANDIJA JE FAVORIT IZ SENKE NA EURU: Poljaci bez Levandovskog nemaju velike šanse protiv ''lala''

V.M.

16. 06. 2024. u 10:05

PRVU utakmicu današnjeg programa Evropskog prvenstva odigraće Holandija i Poljska koji se sastaju na ''Folskparkstadionu'' od 15 časova.

ХОЛАНДИЈА ЈЕ ФАВОРИТ ИЗ СЕНКЕ НА ЕУРУ: Пољаци без Левандовског немају велике шансе против лала

EPA

Pored ovih timova u grupi ''D'' naći će se još Austrija i Francuska, tako da je ovo jedna od zanimljivijih grupa na prvenstvu jer sve četiri ekipe imaju legitimne šanse da se bore za plasman u nokaut fazu.

Najmanje od svih verovatno ima Poljska koja će biti bez svojih udarnih igala, Levandovskog i Milika, ali i pored toga ''orlovi'' su vezali osam utakmica bez poraza uoči Eura i ostvarili su pet uzastopnih pobeda, tako da imaju čemu da se nadaju iako im je grupa izuzetno teška.

Mihal Probjež je svojim dolaksom na klupu preporodio ekipu koja je iskusna, disciplinovana i redovno igra na jakim turnirima, mada je do sada tu uvek bio Levandovski, najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Sa druge strane, Holanđani će takođe biti bez svog najboljeg igrača Frenkija de Jonga, ali i pored toga dolaze u izuzetno jakom sastavu u Nemačku koji će sa klupe predvoditi Ronald Kuman koji je bio igrač kada su se ''lale'' popele na evropski tron 1988. godine, takođe u Nemačkoj.

U pitanju je dosta mlada reprezentacija, imaju nekoliko izuzetno talentovanih igrača poput Simonsa, Gakpa, Reijndersa, Van de Vena, Frimponga.... a tu su i ''glavešine'' Van Dajk, Depaj i Ake.

Vezni red je mogao biti najjači deo ovog tima da je tu De Jong, ovako im sredina može biti mali problem jer pored Reijndersa i Fermana nemaju neke igrače koji se ističu po kvalitetu ali uvek mogu pripomoći, kao što su Gravenberč i vremešni Vajnaldum.

Poslednji meč ove reprezentacije su odigrale pre dve godine i tada su Holanđani u okviru Lige nacije slavili sa 2:0. Mi verujemo da će i danas to učiniti jer su po nama znatno kvalitetnija ekipa od Poljaka, a pored toga smatramo da ako im  se žreb ''otvori'' mogu daleko dogurati na čitavom Euru.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Albanci i Hrvati opet šokiraju svet!

EURO 2024: Albanci i Hrvati opet šokiraju svet!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a prenos uživo najvažnijih vesti 11. "radnog dana", uz obilje zanimljivosti, snimaka, fotografija, utisaka iz reprezentacije Srbije, ali i drugih učesnika, imate priliku da pratite uživo na portalu "Novosti".

24. 06. 2024. u 12:00 >> 14:50

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života