POSLEDNJI PLES JEDNOG OD NAJBOLJIH SVIH VREMENA? Ronaldo i Portugal žele da ponove uspeh iz 2016. kada su se popeli na krov Evrope

V.M.

18. 06. 2024. u 07:40

FUDBALERI Portugala će svoju avanturu na Euru otvoriti protiv Češke na ''Red bul areni'' (21.00), a u centru pažnje biće Kristijano Ronaldo kojem je ovo možda poslednji veliki turnir u dresu reprezentacije.

ПОСЛЕДЊИ ПЛЕС ЈЕДНОГ ОД НАЈБОЉИХ СВИХ ВРЕМЕНА? Роналдо и Португал желе да понове успех из 2016. када су се попели на кров Европе

Foto: Profimedia

Posle razočaravajućeg ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od Maroka, Kristijano Ronaldo je obukao dres Al Nasra i mislilo se da je završio svoje sa reprezentacijom, ali to nije bio slučaj.

Novi selektor Roberto Martinez je ukazao poverenje jednom do najboljih svih vremena, izjavio je da mu je potreban i to se pokazalo kao istina za vremena kvalifikacija u kojima je Ronaldo bio najbolji strelac sa deset postignutih pogodaka.

Njegov uticaj na igru ekipe je veliki, a koliko znači reprezentaciji dovoljno govori podatak da je odigrao zapanjujućih 207 utakmica za reprezentaciju, a na njima je postigao čak 130 golova.

Pored njega, jedini igrač iz šampionske ekipe koja je pokorila Evropu 2016. godine je vremešni Pepe za kojeg su godine očigledno samo broj jer iako ima 41 godinu, igra izuzetno kvalitetan fudbal u dresu Porta i sa razlogom je pozvan na Euro.

Pored njih nosioci igre bi trebalo da budu Bruno Fernandes i Rafael Leao, a iznenađenje može biti sjajni vezista PSŽ-a Vitinja, koji je fantastično igrao u Ligi šampiona i može biti ''iks faktor'' ove reprezentacije.

Portugalci su se realno gledano prošetali do Eura jer su imali dosta laku kvalifikacionu grupu ''J'' u kojoj su bili ''perfektni'' (deset mečeva/deset pobeda), a slična dominacija očekuje se i u prvoj fazi Evropskog prvenstva jer će im protiv Češke rivali biti Turska i Gruzija, realno gledano daleko slabije reprezentacije od njih.

Što se tiče Čeha, oni su imali turbulentne kvalifikacije, mučili su se, nisu izgledali dobro na terenu većim njihovim delom, ali na kraju su uspeli da osigraju mesto u Nemačkoj pobedom nad Moldavijom (3:0) u poslednjem kolu.

Savez evidentno nije bio zadovoljan tim nastupima i smenio je selektora Jaroslava Šilhavija čije je mesto zauzeo Ivan Hašek koji je uspeo da ''podigne'' ekipu i na četiri odigrane pripremne utakmice ostvarili su isto toliko pobeda uz impresivnu gol-razliku, 14:4.

Trijumfima nad Noršvekom, Maltom, Jermenijom i Severnom Makedonijom podignuta je atmosfera i raspoloženje u reprezentaciji koja je na prošlom Euru dogurala do četvrtfinala, a na ovom će joj cilj biti bar prolazak grupe, što je dosta realno s obzirom na konkurenciju u grupi ''F'' i činjenice da pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Što se tiče međusobnih duela, večerašnji rivali su se sastali četiri puta i svaki put je slavio Portugal, a mi verujemo da će to i večeras biti slčaj na ''Red bul areni'' u Lajpcigu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Srbija vida rane, Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

EURO 2024: Srbija "vida rane", Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 18:34

Komentari (0)

TENISKI POTRES: Janik Siner odlučuje da li Novak Đoković igra Vimbldon?