ENDRIKOVO ZBOGOM PALMEIRASU: Šampion Brazila bez nove zvezde svetskog fudbala nastavlja borbu za odbranu naslova

O. M.

17. 06. 2024. u 11:25

ŠAMPION Brazila Palmeiras gostuje Atletiko Mineiru u devetom kolu Serije A. Utakmica se igra u 1.30 na stadionu "Predsednik Elijas Kalil" u Belo Horizonteu.

ЕНДРИКОВО ЗБОГОМ ПАЛМЕИРАСУ: Шампион Бразила без нове звезде светског фудбала наставља борбу за одбрану наслова

FOTO: EPA

"Verdao" ima priliku da pobedom izbije na peto mesto ili čak četvrto, ako trijumf bude ubedljiv. To neće biti nimalo lak zadatak jer "petlovi" su posle sedam odigranih utakmica neporaženi i pobedom bi i oni izbili na petu poziciju. Štaviše, pobedom u ovom i zaostalom meču izbili bi na deobu prvog mesta sa Botafogom.

Dodatni problem za Palmeiras je što ekipa igra neprepoznatljivo neefikasno. Na osam utakmica postigli su samo sedam golova, što je skandalozno mali prosek za ekipu koja je prošle godine uzela naslov prvaka Brazila sa 64 postignuta gola, skoro dva po meču. Odbrana se do sada pokazala kao bolji deo tima jer je poklekla četiri puta. Polovinu od tog broja primili su u jedinom porazu dosadašnjeg dela Serije A, od Atletiko Paranensea kada je bilo 2:0 za imenjaka današnjeg Palmeirasovog protivnika i to na svom terenu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U gostima nisu izgubili od poslednjeg dana marta kada ih je sa minimalnim rezultatom savladao Santos u prvoj utakmici Pauliste, šampionata savezne države Sao Paulo. Kasnije su "zeleno-beli" nadoknadili zaostatak kod kuće i pobedom od 2:1 ujednili titule nacionalnog i pokrajinskog šampiona.

Palmeiras neće moći da računa na buduću zvezdu svetskog fudbala Endrika, kao ni na vezistu Ričarda Riosa, zbog obaveza ove dvojice u reprezentacijama Brazila, odnosno Kolumbije na Kopa Americi. Endrik se više neće ni vraćati u Palmeiras jer će od leta obući dres Real Madrida.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Mineiro je od marta ove godine pod trenerskom palicom nekadašnjeg igrača Barselone Gabrijela Milita, koji je odlično ukomponovao ekipu. Rezultat toga je serija od devet utakmica bez poraza u Seriji A i šampionatu Mineira. U finalu ovog drugog savladan je najveći gradski rival Kruzeiro i obezbeđena rekordna 49. titula šampiona.

Možda i najveći problem "petlova" ove sezone je disciplina, pa će tako i za ovaj meč ostati bez usluga tri prvotimca zbog kartona. Rodrigo Batalja je suspendovan zbog crvenog kartona, a Everson i Maurisijo Lemos zbog nagomilanih žutih.

Osim njih, Mineiro će se šampionu suprotstaviti i bez nekoliko povređenih igrača, uključujući Hulka, Paola Monteira i Edvarda Vargasa. Tako oslabljeni teško da mogu da pobede šampiona, ali moguće je da ostanu neporaženi

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Dok se Srbija pita Šta ono bi?! - igra se nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

EURO 2024: Dok se Srbija pita "Šta ono bi?!" - igra se nameštena utakmica na Evropskom prvenstvu?!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 12:38

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči