REPRIZA FINALA KOPA AMERIKE: Sada je druga pesma, Kolumbija je nepobediva kod kuće

O. M.

10. 09. 2024. u 10:05

NASTAVLjAJU se južnoameričke kvalifikacije za naredno Svetsko prvenstvo, a utakmica Kolumbija - Argentina, repriza finala Kopa Amerike, derbi je osmog kola.

РЕПРИЗА ФИНАЛА КОПА АМЕРИКЕ: Сада је друга песма, Колумбија је непобедива код куће

Foto: AP

Susret lidera i trećeplasirane ekipe kvalifikacija Konmebol zone biće repriza finala nedavno održanog Kopa Amerika, u kome je Argentina odnela tesnu pobedu na produžetke, golom Lautara Martineza u 112. minutu utakmice.

Upkos tom i porazu u kvalifikacijama za Katar kada je isto golom Lautara Martineza, ali u regularnom delu, bilo 1:0 za Argentinu, Kolumbija nije autsajder u duelu sa svetskim šampionom. Jer, za razliku od prethodna dva, ovaj meč igra se u Kolumbiji, a tamo su "trikolori" favoriti protiv svakoga.

Kolumbija je vezala 13 utakmica bez poraza na svom terenu, od čega je samo Urugvaj uspeo da izbori remi 2:2. Poslednji poraz kod kuće doživeli su od Perua u kvalifikacijama za Katar i to je bio presudni rezultat da Hamesa Rodrigeza i drugove ne gledamo u Arabijskoj pustinji pretprošle zime.

Argentinac Nestor Lorenco je od preuzimanja Kolumbije doživeo samo jedan poraz, pomenuti od svojih zemljaka u finalu Kopa Amerika. A i to nije pravi poraz u 90 minuta, tako da se može reći da je neporažen u svih 26 utakmica, dok su "kafeterosi" poslednji pravi poraz doživeli te za njih toliko nesrećne 2022. godine.

Posle remija protiv Perua, koji je doneo Luis Dijaz golom u 82. minutu, Kolumbija je sada komfornih sedam bodova iznad crte i može da se nada direktnom plasmanu na Mundijal, iako do kraja kvalifikacija ima još dosta da se igra.

Argentina je u prošloj rundi isprašila Čile i tako potvrdila prvo mesto. Aleksis Mek Alister, Džulijan Alvarez i Paulo Dibala postigli su golove. Svetski šampion nije izgubio utakmicu od novembra prošle godine kada su sa 2:0 poraženi od Urugvaja kod kuće.

To ostavlja ljudima Lionela Skalonija 18 poena od mogućih 21, i već 12 bodova prednosti od ekipa ispod crte za automatski plasman.

Argentina je poslednji put neuspešno završila kvalifikacije za Mundijal daleke 1970. godine. U to vreme još se nije igralo "svako sa svakim" u Južnoameričkim kvalifikacijama, taj format uveden je tek devedesetih godina. Ranije su ekipe bile podeljene u dve ili tri, nekad i četiri grupe, zavisi koliko ekipa iz Južne Amerike je imalo prolaz na finalni turnir. Takav sistem je mnogo teži za favorite, jer što je manje utakmica, to je veća šansa da autsajder iznenadi.

Pobede u gostima su retke u ovim kvalifikacijama, ali može se ustvrditi da je  Argentina, koja ima odličan skor u gostima, izuzetak, pošto je neporažena u 13 gostujućih kvalifikacija koje datiraju od poraza od Bolivije pre sedam godina.

S obzirom na to da Brazil trenutno nije u svom najboljem izdanju, a i Urugvaj i Kolumbija su izgubili bodove prošli put, od Skalonijevih ljudi se sada u potpunosti očekuje da se kvalifikuju na prvo mesto, a održavanje te serije bez poraza protiv jake Kolumbije će još više ojačati njihovu poziciju.

Klikni na link za NAŠ TIP: 3+ (kvota 2,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADIMO SERIJU O NAJVEĆEM OLOŠU KOJI JE HODAO SRBIJOM: Miloš Tanasković o seriji Klan, intimi i odrastanju (VIDEO)