ČIJA ODBRANA JE LOŠIJA? Filkir opet u borbi za opstanak, Vestri igra u serijama

O. M.

18. 06. 2024. u 10:18

POSLEDNjEPLASIRANI Filkir dočekuje ekipu Vestrija u desetom kolu islandskog prvenstva.

ЧИЈА ОДБРАНА ЈЕ ЛОШИЈА? Филкир опет у борби за опстанак, Вестри игра у серијама

FOTO: Profimedia

Filkir je prošle sezone za četiri boda izmakao sudbini ispadanja iz lige, a kako sada stvari stoje ove godine će voditi istu borbu.

Posle devet utakmica imaju samo jednu pobedu i čak sedam poraza, uz četiri osvojena boda. Trenutno se nalaze na dnu tabele, bod iza Akurerija i tri iza Kopavogura.

Posle sedam utakmica bez pobede, uspeli su da slave kod kuće protiv Kopavogura, ali su posle toga nastavili da gube, uključujući i težak poraz od Vikingura sa 5:2.

Od devet odigranih utakmica, sedam je završeno sa tri ili više golova, a šest je ušlo u "oba tima daju gol". U proseku na njihovim utakmicama ove sezone pada 4,11 golova, što je najviše u ligi. Primili su 25 golova, što ih čini najlošijom odbranom u ligi. 

S druge strane, Vestri je ove sezone promovisan iz druge lige i ide im mnogo bolje nego današnjem rivalu. Skupili su šest bodova više, nalaze se na devetom mestu sa deset poena ukupno. 

Imali su seriju od tri prvenstvena poraza, "podebljanu" neuspehom u Kupu protiv Akurejrija, ali se se vratili, neočekivano osvojivši bod protiv Rejkjavika i pobedivši Stjernan. Sezonu su i počeli nizom poraza koji su prekinuli nešto boljim izdanjima pre pomenutog niza od četiri poraza u svim takmičenjima. Takva kolebanja forme normalna su za novajlije u ligi, dok se ekipa ne navikne na drugo takmičenje.

I Vestrijeve utakmice su efikasne, mada ne toliko koliko Filkirove, sa 3, 44 gola po meču. Na pet od šest gostujućih mečeva primili su bar dva gola.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,59)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Srbija vida rane, Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

EURO 2024: Srbija "vida rane", Rusija besna, Englezi u šoku, a Hrvati takođe - i to u Zagrebu! Počeo rasplet u grupi E!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 19:05

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči