AMERIKA ĆE IMATI VELIKU PODRŠKU SA TRIBINA: Današnji rival ne bi trebao da predstavlja problem za Pulišića i družinu

V. M.

23. 06. 2024. u 08:30

DOMAĆINI ovogodšnjeg izdanja Kopa Amerika, reprezentativci Amerike će svoj prvi meč na takmičenju odigrati protiv Bolivije na ''Ej-ti-en-ti stadionu'' (0.00).

АМЕРИКА ЋЕ ИМАТИ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ СА ТРИБИНА: Данашњи ривал не би требао да представља проблем за Пулишића и дружину

FOTO: AP/Tanjug

Dočekujući  ovaj turnir kao 11. rangirana ekipa prema FIFA svetskoj rang-listi, očekivanja su dosta visoka za Amerikance  na Kopa Americi, pogotovo jer igraju pred svojim navijačima koji su željni uspeha.

SAD učestvuju na ovom turniru prvi put od 2016. godine kada su prethodno bile domaćini velikog događaja koji su završili na četvrtom mestu, što je njihov najveći uspeh na ovom takmičenju.

Nijedna ekipa izvan Južne Amerike nikada nije osvojila Kopa Amerika, a na papiru se čini da Sjedinnjene Američke Države imaju potnicjal da prekinu taj niz.

Pred sam turnir, Amerikani su znanto podigli moral u ekipi odigravši remi sa Brazilcima (1:1) kojim su znatno popravili sliku o sebi nakon katastrofalnog poraza od Kolumbije (1:5), najogreg u poslednjih osam godina.

Takođe, danas će imati lepu priliku da prekinu negativnu seriju koja traje od 1995. godine, a to je da ne pobeđuju na prvim utakmicama Kopa Amerike, što ne bi trebao da bude preveliki problem s obzirom na to da su znanto kvalitetnija ekipa od njihovog večerašnjeg rivala, Bolivije.

Gostujuća ekipa je najogre plasirana KOMNEBOL reprezentacija u ovom trenutku, tako da sa vrlo malo očekivanja dolaze na ovaj turnir.

Izgubili su svoje poslednje tri prijateljske utakmice uoči ovog takmičenja, a na tim mečevima su postigli samo jedan gol uz čak sedam primljenih.

Bolivija je izgubila čak 11 uzatstopnih utakmica na Kopa Americi, tako da bi i samo osvajanje jednog boda bilo veliki uspeh za ovu reprezentaciju.

''Zeleni'' su poznati po tome da umeju da namuče jake reprezentacije na svom terenu zbog izuzetno visoke nadmorske visine i rivalima je teško navići se da igraju na njihovom terenu, ali kada igraju u gostima pružaju dosta lošije partije, što je još jedan od razloga za slab entuzijazam ekipe uoči ovog takmičenja.

Današnji rivali su se susreli tri puta u svojoj istoriji, a trenutno Amerika vodi sa 2-1 u pobedama, mada vredi napomenuti da je svoj trijumf Bolivija ostvarila na jedinom obračunu ovih timova na Kopa Americi, doduše davne 1995. godine.

Pored ovih timova, u grupi ''A'' se još nalaze Urugvaj i Panama koji se sastaju tri sata posle ponoći.

Verujemo da će večeras Amerika nošena podrškom sa tribina ostvariti rutinsku pobedu nad po kvalitetu dosta slabijim protivnikom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru