URUGVAJ IMA VEOMA DOBAR TIM PREDVOĐEN LEGENDARNIM TRENEROM: ''Nebeskoplavi'' su među glavnim favoritima na Kopa Amerika

V. M.

23. 06. 2024. u 08:15

TRI sata posle ponoći uoči grupe ''C'' Kopa Amerike, na ''Hard rok stadionu'' će se sastati Urugvaj i Panama.

УРУГВАЈ ИМА ВЕОМА ДОБАР ТИМ ПРЕДВОЂЕН ЛЕГЕНДАРНИМ ТРЕНЕРОМ: Небескоплави су међу главним фаворитима на Копа Америка

FOTO: AP/Tanjug

Donekle ispod rada, Urugvaj ima generaciju odličnih fubalera koja će i te kako imati šta da kaže na ovom turniru koji pokušava da osvoji 16. put u svojoj istoriji.

Vođa ekipe je svakako Realova superzvezda Federiko Valverde koji zajedno sa Totenhemovim Bentankurom čini bedem u veznom redu ''nebeskoplavih''. Pored njih tu je još nekoliko izuzetno kvalitenih igrača, a po samim imenima izdvajaju se Ronald Arauho, jedan od najboljih defanzivaca, kao i Liverpulov centaford, Darvin Nunjez.

Ne smemo zaboraviti ni vanvremešnog Luisa Suareza koji dominira u MLS ligi i spreman je da ponovo pomogne svojoj reprezentaciji za koju je uvek pružao sjajne partije.

S ozbzirom da ih trenira čuveni Marselo Bjelsa, jasno je da se radi o izuzetno neugodnoj ekipi koja može da igra sa najjačima na svetu, a to su i pokazali krajem 2023. godine kada su u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine u roku od mesec dana savladali Brazil i Argentinu.

Pored Urugvaja i Paname, u grupi ''C'' su još Amerika i Bolivija, tako da ''nebeskoplavi'' ne bi trebali da imaju problema sa plasmanom u nokaut fazi.

Uoči samog turnira odigrali su prijateljski meč sa Meksikom na kojem su slavili ubedljivo sa 4:0, mada vredi napomenuti da su na tri prijateljska meča pre toga bili bez pobede.

Sa druge strane, Panama je ekipa u usponu i tek drugi put u svojoj istoriji će nastupati na prvenstvnu Južne Amerike. 

Od kada ih je preuzeo Tomas Kristensen napravili su veliki iskorak u svojim nastupima, što se vidi po tome što su dougrali do finala Gold kupa, kao i do polufinala KONKAKAF Lige nacija.

Takođe, odlično su započeli i kvalfikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine savladavši Monserat, odnosno Gvajanu na uvodne dve utakmice.

Jedini put kada je Panama nastupala na Kopa Amerika bilo je 2016. godine, a zanimljivo je da su tada započeli pobedom nad Bolivijom, ali u nastavku turnira su pali i na kraju nisu uspeli ni da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja.

Što se tiče međusobnih duela večerašnjih rivala, odigrali su samo tri duela u istoriji i svaki put do sada je slavio Urugvaj, a najskoriji trijumf ''nebeskoplavi'' su ostvarili pre dve godine u prijateljskom meču kada su više nego ubedljivo slavili sa 5:0.

Verujemo da će to i večeras biti slučaj jer je četa Marsela Bjelse dosta kvalitetniji tim, mada ne smeju potceniti Panamu koja je u skorijoj istoriji pokazala da ume da bude veoma neugodan protivnik jačim reprezentacijama od sebe.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

SITUACIJA JE ŠOKANTNA, NISAM TO OČEKIVAO: Čuveni teniser zabrinut zbog Janika Sinera