ŠPANIJA JE VEĆ U OSMINI FINALA: Albanci bi to da iskoriste i iznenade ''crvenu furiju''

V. M.

24. 06. 2024. u 07:30

JEDAN od dva večerašnja duela koji su na programu od 21.00 odigraće Španija i Albanija koji se sastaju na ''Merkur špilareni'' u Diseldorfu.

ШПАНИЈА ЈЕ ВЕЋ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Албанци би то да искористе и изненаде црвену фурију

FOTO: Tanjug/AP

Od svih reprezentacija na ovogodišnjem Euru, ne bismo pogrešili kada bismo rekli da su Španci najviše pokazali od svih. Svi su mislili da će grupa ''B'' biti najzanimljivija i da će se ''crvena furija'' zajedno sa Italijom i Hrvatskom boriti za prvo mesto, ali ta predviđanja su vrlo brzo negirana.

Izabranici Luisa de la Fuentea su prvo dominantno savladali Hrvatsku (3:0), a zatim su bili dosta bolji od Italije koja može da se zahvali sjajnom Donarumi što je poražena samo s 1:0.

Na taj način ne samo da su se Španci plasirali u osminu finala, već su osigurali i prvo mesto pred poslednje kolo jer imaju bolji međusobni skor od Italijana i večeras mogu odmarati najbolje igrače za nokaut fazu.

Svakako će biti bez suspendovanog Rodrija i povređenog Naća, a očekuje se da De la Fuente odmori još nekoliko prvotimaca poput Pedrija, Vilijamsa i Lamala koji su dominirali na prve dve utakmice Španije na Evropskom prvenstvu.

Ono što je posebno impresivno je to da nominalni gosti i dalje nisu primili gol na ovom prvenstvu, što je za posebnu pohvalu jer su jedina reprezentacija uz Francusku kojoj je to pošlo za rukom.

Sa druge strane, Albanci su na ovaj Euro došli bez mnogo očekivanja jer žreb nije imao milosti i dobili su dosta tešku grupu, ali posle dva odigrana meča imaju šansu da se nađu u nokaut fazi, što je samo po sebi veliki uspeh za njih.

Posle uvodnog poraza od Italije (1:2), odigrali su remi sa Hrvatskom u veoma zanimljivom meču (2:2), ali danas moraju slaviti kako bi se plasirali u osminu finala.

To će biti veoma težak zadatak jer Španci igraju sjajno, ali šansu mogu tražiti u tome da će ''crvena furija'' verovatno odmarati nekoliko prvotimaca jer su zasigurno prvi na tabeli.

Zanimljiva stvar vezana sa četu brazilskog stručnjaka Silvinja je to što igraju utakmice sa dosta golova i čak sedam pogodaka je viđeno na njihova prva dva meča na prvenstvu.

Za razliku od Španaca, Albanci nemaju problema sa izostancima i suspenzijama, tako da će večeras izvesti najjači mogući tim na teren.

Verujemo da ćemo gledati zanimljiv, otvoren meč, jer Albanija mora napasti tri boda, a Španija igra bez ikakvog pritiska.

 KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd