ODBRANA JE LOŠIJI DEO OBA TIMA: Domaćin nijednom nije sačuvao mrežu ove sezone

O. M.

22. 06. 2024. u 09:00

BOTAFOGO gostuje novom prvoligašu Krisjumi u 11. kolu brazilske Serije A.

ОДБРАНА ЈЕ ЛОШИЈИ ДЕО ОБА ТИМА: Домаћин ниједном није сачувао мрежу ове сезоне

Foto: Profimedia

Sezona u Brazilu praktično je još u početnoj fazi a već polako postaje jasno da će biti ista gužva u vrhu do samog kraja, kao i prošle godine, kada je Botafogo posle očajne završnice ispustio prilično veliku bodovnu prednost i naslov šampiona prepustio Flamengu.

Botafogo je u prošlom kolu osvojio samo bod protiv Atletiko Paranaensea i to golom za 1:1 u osmom minutu nadoknade. Tako je otvorio vrata Flamengu da se vrati na čelo tanele ukoliko savlada Baiju u derbiju kola.

S druge strane, Krisjuma je u prethodnoj rundi ostvarila drugu pobedu u Seriji A, 2:1 protiv Atletiko Gojanijensa. Bila je to prva pobeda ove ekipe posle skoro dva meseca, kada su sa 4:o slavili protiv Vaska da Game. Time su prekinuli niz od četiri utsakmice bez pobede. Prethodno su vezali pet poraza u svim takmičenjima pre nego što su konačno remizirali sa Baijom u prvenstvu. Ekipa iz Salvadora ih je pobedila dva puta u tom nizu od pet poraza, bilo je to u okviru šesnaestine finala Kupa.

Sada će izabranici Klaudija Tenkatija pokušati da ostvare prvu pobedu na svom terenu, pošto su trijumfi nad Vaskom i Gojanenseom došli na strani. Pred svojim navijačima doživeli su redom neuspehe protiv Huventudea, Palmeirasa, Kujabe u prvenstvu, kao i protiv Baije u pomenutom kup-meču.

Poraz od Kujabe od 5:2 je posebno razočaravajući, a ekipa na svom "Eriberto Hurbe" stadionu nijednom nije uspela da sačuva mrežu.

Teško da će im to uspeti protiv Botafoga, koji ima najbolji napad u Seriji A.

Posle tri uzastopna meča bez kapitulacije odbrane u svim takmičenjima, izabranici portugalskog stručnjaka Artura Žorža su primili u uzastopnim prvenstvenim mečevima protiv Gremija (pobeda 2:1) i Atletika (1:1).

Odbrana je lošiji deo tima, na deobi petog do osmog mesta su po broju primljenih golova, ali već pomenuti najbolji napad je garancija uspeha.

Botafogo je u gostima izgubio samo jednu utakmicu, 3:2 od Kruzeira kada su sa igračem manje izjednačili na 2:2, a onda nesrećno primili gol u osmom minutu nadoknade.

Sa deset osvojenih bodova na strani su drugi najuspešniji iza Palemirasa koji je sa gostovanja doneo 13.

Krisjuma i Botafogo nisu se sastajali već skoro punu deceniju, od 2015. godine kada su delili megdan u Seriji B. Tada je Krusijuma pobedila kod kuće sa 1:0, dok je meč u Riju završen bez golova.

Klikni na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO