ČESI PRED NEMOGUĆOM MISIJOM: Ako žele u drugi krug moraju da urade nešto što nikada nisu

O. M.

22. 06. 2024. u 08:15

GRUZIJA i Češka sastaj use na Folkspark stadionu u Hamburgu ove subote od 15 časova u okvirudrugog kola grupe F na EURO 2020. godine.

ЧЕСИ ПРЕД НЕМОГУЋОМ МИСИЈОМ: Ако желе у други круг морају да ураде нешто што никада нису

FOTO: Profimedia

Biće to duel ekipa koje su u prvom kolu izgubile ali nisu razočarale.

Debitanti na turniru Gruzija su najslabije rangirani tim prema Fifinoj rang listi, od svih učesnica Evropskog prvenstva, ali se to nije moglo videti iz njihove utakmice sa Turskom. Istina, izgubili su, ali su pokazali zube i rezultat je na kraju i previsok, jer su u završnici borbeni Gruzini previše rizikovali pa je zbog izleta golmana Giorgija Mamardašvilija u šesnaesterac Turske, u želji da pomogne da se rezultat izjednači, njihov gol ostao prazan što su Turci iskoristili da postignu i treći gol.

Njihov sledeći protivnik, Češka, takođe se suočava sa mučnim porazom u prvom kolu, što znači da će poraženi u ovom meču verovatno iskomplikovati svoje šanse da prođu iz Grupe F, čak i kao jedan od četiri najbolje trećeplasirane ekipe na finale.

Česi su poveli golom Provoda u 62. minutu, ali je samo sedam minuta kasnije Portugal izjednačio autogolom Htanca, da bi Fransisko Konseisao doneo tri boda "selesau" u 97. minutu.

Selektor Gruzije, proslavljeni francuski reprezentativac Vili Sanjol, ima razloga za optimizam uprkos porazu, jer njegova ekipa je generalno gledano u dobroj formi. Pre poraza od Turske nisu izgubili od oktobra prošle godine kada ih je sa 3:1 savladala Španija.

Ovo će Češkoj biti osmo uzastopno Evropsko prvenstvo otkako je postala nezavisna. Nesrećan poraz od Potugala bio je prvi posle sedam utakmica bez izgubljene i prvi za novog selektora Ivana Hašeka otkad je preuzeo funkciju.

Nekadašnji vicešampioni Evrope (iz 1996) pa i šampioni iz vremena zajedničke države sa Slovacima (Beograd 1976), u poslednje vreme nemaju tako velikih uspeha. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih sedam utakmica grupne faze evropskih prvenstava.

Ako žele da poboljšaju taj rekord i zadrže pristojnu šansu da prođu u narednu fazu, onda će morati da urade nešto što nikada ranije nisu uradili.

Naime, moraće da pobede na "Folks park stadionu", nakon što su 2006. godine izgubili od Italije sa 2:0 na Svetskom prvenstvu i 3:0 od Nemačke 2016. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Oči cele gruzijske nacije uprte su u jednog čoveka, zvezdu Napolija Hviču Kvaratcheliju koji sovjim golovima obično donosi pobede reprezentaciji. Osam od njegovih poslednjih deset pogodaka za reprezentaciju završeno je pobedama, dok je po jedna završena porazom i nerešenim ishodom.

S druge strane, Česi se uzdaju u Patrika Šika, napadača Bajera iz Leverkuzena, koji zna kak ose trenu mreže po nemačkim stadionima, a zna i kako seosvaja titula najboljeg strelca Evropskog prvenstva, jer mu je ona pripala na prošlom, doduše podelio ju je sa Kristijanom Ronaldom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,74)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEZAPAMĆEN SKANDAL: UEFA zgrozila sav normalan svet, Ubij Srbina je dozvoljeno pevati na EURO 2024!