SRBIJA NA OVO ČEKA 24 GODINE: ''Orlovi'', poletite do osmine finala!

V.M.

25. 06. 2024. u 07:45

SRBIJA će svoj poslednji meč grupne faze na Euru odigrati protiv Danske na čuvenoj ''Alijanc areni'' (21.00). Našoj reprezentaciji je potrebna pobeda za automatski plasman u nokaut fazu, ali i sa remijem postoji nada da možemo do osmine finala.

СРБИЈА НА ОВО ЧЕКА 24 ГОДИНЕ: Орлови, полетите до осмине финала!

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Srbija je pružila dve dosta različite partije do sada na Euru. Posle ohrabrujućeg poraza od Engleske (0:1), usledio je donekle razočaravajući remi sa Slovenijom koji je obezbedio Luka Jović pogotkom u poslednjem minutu utakmice (1:1).

Selektor Stojković je menjao postave na tim mečevima, pokušao je da pronađe dobitnu formulu, ali nije uspeo u tome, mada ono što je bitno je da večeras imamo šansu da se plasiramo u osminu finala pobedom nad Danskom.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Doduše, postoji opcija da i sa remijem idemo dalje ukoliko Turska pobedi Češku i Engleska savlada Slovence sa dva gola razlike, ali sigurno je da će Piksijevi ''orlovi'' ići na pobedu.

Očekuju se nove promene u našem sastavu, a kako stoje stvari, sigurno će se u postavi naći Lazar Samardžić koji je impresionirao nakon ulaska u igru protiv Slovenije i naš selektor je najavio da će se naći mesto za njega u prvih 11. ''Žrtveno jagnje" mogao bi biti kapiten Tadić koji je izjavama posle meča sa Engleskom ''izborio'' mesto na terenu protiv Slovenaca, ali nije uspeo dobro da ga iskoristi i pružio je ispodprosečnu partiju po svojim standardima.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Postoji opcija da se na terenu nađe i Veljko Birmančević koji je na oba dosadašnja susreta Srbije unosio veliku energiju sa klupe, a još jedna velika promena mogla bi da bude ta da Luka Jović zaigra od prvog minuta.

Centarfor Milana je jedini naš igrač koji je zatresao mrežu na Euru i "šuška'' se da će zameniti Vlahovića u startnoj postavi, jer se veruje da je Mitrović ''nedodirljiv'' pošto je selektor izjavio da će mu se veliki promašaji protiv Slovenaca ''vratiti'' na meču sa Danskom.

U veznom redu i odbrani ne bi trebalo da bude promena, kao ni na golu jer je Rajković verovatno naš najbolji igrač u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

Jasno je da ćemo videti dosta drugačiju Srbiju na terenu i nadamo se da će Piksijeve promene uroditi plodom, pošto duge 24 godine čekamo da se nađemo u nokaut fazi nekog velikog takmičenja.

Što se tiče našeg današnjeg rivala Danske, ona je veoma organizovana i čvrsta reprezentacija. ''Vikinzi'' imaju nekoliko izuzetnih igrača u svom sastavu poput Eriksena, Hojlunda, Hojberga... i u pitanju je veoma kvalitetan skup pojedinaca koji sa klupe predvodi Kasper Hjumland.

To smo imali priliku da vidimo kada smo pre dve godine odigrali prijateljski meč sa Dancima na kojem se nismo lepo proveli i poprilično smo rutinski poraženi sa rezultatom 3:0.

Ako pogledamo samo partije na Evropskom prvenstvu, ''crveno-beli'' su malo podbacili na startu odigravši remi sa Slovencima (1:1), ali to su nadoknadili odličnim izdanjem protiv Engleza (1:1), tako da sa drugog mesta na tabeli dočekuju današnji susret.

Matematika za Eriksena i družinu je jasna, remi i pobeda ih sigurno vode u osminu finala, dok bi u slučaju poraza gotovo sigurno izgubili sve šanse za plasman u nokaut fazu (zavisi od rezultata na meču Engleska - Slovenija).

Za predlog tipujemo da će Srbija postići prvi gol na meču, verujemo da će promene u našoj formaciji zbuniti Dance i očekujemo da to ''urodi plodom'' i ranim pogotkom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: DANSKA - SRBIJA PRVI GOL 2 (KVOTA 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO