BORBA ZA OSMINU FINALA SE ZAHUKTAVA: Večerašnji rivali nemaju pravo na poraz

V.M.

25. 06. 2024. u 08:00

TAČNO u ponoć, drugu rundu grupne faze Kopa Amerike otvoriće Peru i Kanada koji se sastaju na ''Čildrens mersi parku'' u Kanzas sitiju.

БОРБА ЗА ОСМИНУ ФИНАЛА СЕ ЗАХУКТАВА: Вечерашњи ривали немају право на пораз

Foto: AP

Obe reprezentacije se nalaze u dosta teškoj situaciji nakon prvog kola, Peru je odigrao remi sa Čileom (0:0), što samo po sebi nije toliko loše, ali s obzirom na to da u poslednjem kolu igraju sa Argentinom, danas bi trebalo da napadnu tri boda kako ne bi imali problema sa plasmanom u osminu finala.

Sa druge strane, Kanada je poražena upravo od Argentine (0:2), ali dobra vest za njih je to što je to bilo više nego očekivano i sada mogu da se fokusiraju na Peru i Čile, ekipe sa kojima mogu da se bore i tako plasiraju u osminu finala na svom debiju na Kopa Americi.

Ako pogledamo formu, ona je na strani Peruanaca koji su neporaženi na šest uzastopnih mečeva u svim takmičenjima, a takođe vredi napomenuti da nisu primili gol na tri uzastopna susreta, tako da ima rezona to što je selektor Gareka nakon utakmice sa Čileom izjavio da nema nikakvih razloga za brigu i paniku.

To se ne može reći za Kanađane kojima bi novi poraz doneo matematičku eliminaciju sa takmičenja, tako da će danas biti orni da dođu barem do boda koji bi im omogućio da se bore za osminu finala u poslednjem kolu.

Ono što brine nominalne goste je to što nisu postigli nijedan gol na poslednje tri utakmice, što je poseban problem ako uračunamo pomenutu sjajnu defanzivu Perua.

Ipak, treba biti objektivan i reći da su Kanađani te mečeve igrali sa daleko jačim reprezentacijama od sebe, Holandijom, Francuskom i Argentinom.

Posebno motivisan mogao bi biti centarfor Džonatan Dejvid za kojeg se piše po evropskim medijima da je na radaru Čelsija i sigurno bi mu par postignutih golova bili odlična preporuka za ''plavce''.

Pod pritiskom je i sam selektor Džesi Marš koji je imao nekoliko loših angažmana u poslednjih par godina i ako bi ispao sa Kanadom već u grupnoj fazi, mogao bi se suočiti sa otkazom, iako je samo par meseci ranije preuzeo kormilo reprezentacije.

Ovi rivali su odigrali samo jedan međusobni duel u svojoj istoriji i to pre 14 godina kada je u prijateljskom susretu slavio Peru sa rezultatom 2:0.

Očekujemo jedan borben susret, ne verujemo da će se ni jedni ni drugi zaletati i zbog toga predlažemo malo golova na večerašnjoj utakmici.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,48)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)