SELEKTOR EKVADORA NA TANKOM LEDU: Navijači traže smenu Sančeza usred Kopa Amerike

O. M.

26. 06. 2024. u 11:43

DVE ekipe od kojih se tradicionalno ne očekuje mnogo na Kopa Americi, Ekvador i Jamajka, sastaju se u drugom kolu grupe B.

СЕЛЕКТОР ЕКВАДОРА НА ТАНКОМ ЛЕДУ: Навијачи траже смену Санчеза усред Копа Америке

Tanjug/AP

U prvom kolu su i jedni i drugi doživeli poraze. Ekvador od Venecuele 2:1, a Jamajka od Meksika 1:0.

Menadžer Ekvadora, nekadašnji izdanak Barselonine škole fudbala Feliks Sančez mogao bi da plati ceh loših igara "trikolora" od početka priprema za šampionat Južne Amerike, uključujući i prvu utakmicu na Kopi, iako je u kvalifikacijama za Mundijal sasvim lepo ukomponovao tim.

Ekvador se tamo nalazi na petom mestu i na dobrom je putu da izbori plasman na Mundijal, uprkos oduzimanju tri boda zbog afere Kastiljo iz prethodnih kvalifikacija. Ekvadoru posle šest kola u leđa duva i jedan Brazil.

Osim poraza od večitog autsajdera Kopa Amerike Venecuele, Ekvador je na toj utakmici doživeo još jedan težak udarac - ostao je bez zvezde tima Enera Valensije koji je isključen posle odluke VAR-a da je njegov start na protivničkog igrača u 22. minutu utakmice bio previše grub.

Sve to navelo je neke navijače "trikolora" da pokrenu pitanje smene Sančeza usred turnira, kako bi se izbeglo rano ispadanje ekipe sa turnira. Imaju dobre razloge za pesimizam jer je Ekvador izgubio tri od pet poslednjih utakmica.

"Trikolori" nisu imali mnogo uspeha u istoriji Kopa Amerike, ali su u poslednje vreme redovni učesnici druge faze, pa bi ostanak u grupi ove godine, naročito imajući u vidu prošireni format sa timovima iz Konkakaf zone, bio relativan neuspeh.

S druge strane, Jamajka je porazom od Meksika prekinula seriju od tri utakmice bez izgubljene. 

Ekvador i Jamajka sastajali su se četiri puta u istoriji i sve utakmice bile su prijateljske. Jamajka još nema pobedu protiv Ekvadora, a današnji meč možda je dobra prilika da se konačno prekine ta loša serija. Karipska reprezentacija je izgubila samo tri utakmice od poslednjih 19, ali treba istaći da je svaki poraz došao od tri najjače severnoameričke reprezentacije, Meksika, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Pritom su Kanadu uspeli i da pobede u tom razdoblju, a sa SAD odigraju nerešeno. Zapravo i poraz od "jenkija" je stigao tek posle produžetaka.

Ekvador je odigrao 3+ u 11 od svojih poslednjih 15 utakmica na Kopa Amerika, uključujući i poslednju, ali važnost večerašnjeg meča, kao i odsustvo Enera Valensije ukazuju da bi ova utakmica mogla da bude dosta "škrtija" u pogledu golova.

Klikni na link za NAŠ TIP: 2-3 (kvota 1,72)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!