ISTORIJSKA PRILIKA: Portugal je već osvojio grupu i bez motiva igra protiv Gruzije koju pobeda vodi u osminu finala!

V. M.

26. 06. 2024. u 07:20

REPREZENTACIJA je već osvojila grupu ''F'', tako da će bez ikakvog pritiska odigrati večerašnji duel sa Gruzijom koju samo pobeda vodi u nokaut fazu. Meč se igra na ''Veltins areni'' u Gelzenkirhenu i počeće u 21.00.

ИСТОРИЈСКА ПРИЛИКА: Португал је већ освојио групу и без мотива игра против Грузије коју победа води у осмину финала!

FOTO: Tanjug/AP

Portugalci su na ovo takmičenje došli sa ozbiljnim očekivanjima, planiraju da napadnu sam vrh i tako ponove uspeh iz 2016. kada su se popeli na tron Evrope. 

Za razliku od tada, sada nisu imali problem sa plasmanom u nokaut fazu takmičenja i zbog pobeda nad Češkom, odnosno Turskom matematički su osigurali prvo mesto u grupi ''F'', tako da bez ikakvog pritiska igraju današnji meč.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Očekuje se da selektor Martinez promeša karte i odmori nekoliko prvotimaca kako bi bili sveži za meč osmine finala koji će igrati sa Mađarskom ili Slovenijom, u zavisnosti od toga koje se sve selekcije plasiraju u nokaut fazu.

U dosadašnjem toku turnira ''Selesao'' je pokazao da je u pitanju izuzetno ofanzivna ekipa, Martinezove ekipe su poznate po napadačkom fudbalu i ovaj sastav nije ništa drugačiji. Protiv Češke su imali određenih problema, ali su na kraju postigli dva gola, dok su protiv Turaka tri puta tresli mrežu rivala, a vredi napomenuti da su poslednjih pola sata tog susreta igrali u ''drugoj brzini'' čuvajući loptu i mirno privodeći utakmicu kraju.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Svakako je Portugal jedna od ekipa koja je najviše pokazala do sada i biće zanimljivo videti šta će učiniti u eliminacionoj fazi Eura.

Sa druge strane, može se reći da je Gruzija prijatno iznenadila na svom debiju na Evropskom prvenstvu. Protiv Turske je poražena, ali je odigrala dosta dobro (1:3), dok je protiv Češke bila veoma blizu pobede (1:1), ali je u poslednjim trenucima utakmice Lobanidze promašio čistu šansu koja bi im donela tri boda i veliku šansu za plasman u osminu finala.

Nosilac igre ekipe je zanimljivo golman Mamaradašvili koji brani sve što se odbraniti može, a pored njega u polju je udarna igla naravno Hviča Kvarachelija koji je najveće ime u sastavu ''krstaša''.

Takođe, ne treba zaboraviti ni centafora Mikautadzea koji je postigao oba gola Gruzije na Euru i uz Filkruga, Musijalu, Gakpa i Šranca je najbolji strelac takmičenja.

Nominalni domaćini večeras neće imati šta da izgube, jasno je da ih samo pobeda vodi do istorijskog uspeha, to jest plasmana u osminu finala i očekujemo da izabranici Vilija Sanjola pruže dobru partiju pošto su pokazali da nisu pukom srećom došli na ovaj Euro.

Kako su Portugalci već osigurali prvo mesto u grupi, pitanje je u kakvom će sastavu izaći na teren, a ako na to dodamo da Gruzija mora napasti pobedu, verujemo da je gol-gol najbolji predlog.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru