PERU NIJE VIŠE ŠTO JE BIO: Kanađani besni na Argentince zbog "varanja" u prvom kolu

O. M.

25. 06. 2024. u 13:02

PERU i Kanada sastaju se u drugom kolu Kopa Amerika. U prvoj utakmici "dvobojni" su odigrali bez golova sa Čileom, dok je Kanada pružila jak otpor svetskim i južnoameričkim šampionima Argentini, ali je ipak poražena sa 2:0.

ПЕРУ НИЈЕ ВИШЕ ШТО ЈЕ БИО: Канађани бесни на Аргентинце због варања у првом колу

FOTO: EPA

Peru iza sebe ima dva uspešna nastupa na Kopa Americi, jedno izgubljeno finale i jedno četvrto mesto, a kako sada stvari stoje, imaće velikih problema da se domognu četvrtfinala.

Ne samo da su naišli na jake protivnike, Argentinu i Čile, nego ni oni nisu više ona ekipa od pre tri i pet godina (imaju i dva treća mesta iz 2011. i 2015). 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Pošto ih u poslednjem kolu čekaju "gaučosi" sve osim pobede protiv Kanade ostavilo bi ih u poziciji da vizu za plasman među osam moraju da traže protiv branioca naslova.

Ne ide Peruu u kvalifikacijama za naredni Mundijal, ali su bar u poslednjoj utakmici, protiv Venecuele, prekinuli niz od četiri poraza. Usledio je početak priprema za Kopa Amerika, gde su izabranici Rikarda Gareke vezali četiri utakmice bez poraza. Primili su samo jedan gol i to u ubedljivoj pobedi od 4:1 protiv Dominikanske Republike.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Takva odbrana mora da uliva strahopoštovanje ekipi kakva je Kanada, koja nije uspela da postigne gol na poslednje tri utakmice, od trijumfa (2:0) nad Trinidadom i Tobagom.

Selektor Kanade Džesi Marš ljutio se, možda i s pravom, na Argentince posle utakmice, jer su kasnili na početak drugog poluvremena, što nije sankcionisano. Naprotiv, nagrađeno je brzim golom u mreži Kanađana (48. minut) koji su drugi gol primili pred sam kraj utakmice.

Kanadi samo pobeda daje realne, a remi kakve-takve šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja. Ova reprezentacija iz Konkakaf zone prvi put učestvuje na Kopa Amerika. Do sada su dva puta imali šansu za to, ali su jednom ispali u kvalifikacijama, a drugi put su se povukli iako su dobili pozivnicu Konmebola.

"Javorov list" je sada na putu da veže dva poraza prvi put od eliminacije sa Mundijala u Kataru, gde su izgubili sve tri utakmcie u grupi koja je na kraju dala dvoje polufinalista (Hrvatsku i Maroko).

Peru i Kanada nisu se sastajali od 2010. godine kada je južnoamerička selekcija pobedila sa 2:0 u prijateljskom susretu.

U samo tri od poslednjih 17 međunarodnih utakmica Perua oba tima su dala gol. Veteran Paolo Gerero, sa punih 40 godina najstariji igrač u polju na ovom Kopa Amerika, izgubio je samo jednu utakmicu od deset na kojima je bio strelac u okviru finalnih turnira prvenstva Južne Amerike.

NAŠ TIP: Peru - Kanada 1 (kvota 3,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)