BRANILAC TITULE NIJE U FORMI: "Gosti" su vezali pet utakmica bez poraza

O. M.

27. 06. 2024. u 11:36

KENIJA je pozvana kao gost na KOSAFA kup, takmičenje članica Konsila fudbalskih asocijacija Južne Afrike, a u prvom kolu grupe B sastaće se sa braniocem naslova i najtrofejnijom reprezentacijom u ovom takmičenju Zambijom.

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ НИЈЕ У ФОРМИ: Гости су везали пет утакмица без пораза

FOTO: Profimedia

Ovo je drugo učešće "zvezda Harambija" na KOSAFA kupu, a u prvom pre 11 godina se nisu baš proslavili jer su u grupi sa Lesotom, Bocvanom i Esvatinijem (tadašnjim Svazilendom) osvojili treće mesto i nisu prošli u četvrtfinale.

Kenija je trenutno u solidnoj formi, sa pet utakmica bez poraza, a na KOSAFA kup dolazi ohrabrena remijem sa prvacima Afrike Obalom Slonovače u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Mundijal. Kenija je trenutno četvrta u grupi, iza "slonova", Gabona - od koga su pretrpeli jedini poraz - i Burundija, a ispred Gambije i Sejšela.

S druge strane, vladajući prvak južnog dela "Crnog kontinenta" Zambija ima dosta problema u poslednje vreme i samo jednu pobedu u poslednjih devet utakmica. Nakon što su ispali u relativno lakoj grupi, okrenuli su se kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Posle pobede u prvom kolu nad Kongom, vezali su tri poraza i sada su četvrti posle četiri kola. Ako se poraz od Maroka i očekivao, porazi od Tanzanije i Nigera nisu.

Zbog svega toga, drma se selektorska fotelja nekadašnjem treneru Partizana Avramu Grantu.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!