ENGLESKA IMA "OTVOREN" PUT KA FINALU: Organzivani Slovaci su im prva prepreka u nokaut fazi Eura

V.M.

30. 06. 2024. u 07:40

FUDABLERI Engleske i Slovačke odigraće danas od 18 časova na ''Veltins areni'' odigrati treći meč četvrtfinala Evropskog prvenstva.

ЕНГЛЕСКА ИМА ОТВОРЕН ПУТ КА ФИНАЛУ: Органзивани Словаци су им прва препрека у нокаут фази Еура

FOTO: Profimedia/ IMAGO

Englezi su na ovaj Euro došli sa epitetom glavnog favorita za osvajanje takmičenja i ne može se reći da su ga opravdali u grupnoj fazi iako su zauzeli prvo mesto u grupi "C".

Posle neubedljive pobeda nad Srbijom (1:0) kojom su otvorili takmičenje, vezali su remije sa Danskom (1:1), odnosno Slovenijom (0:0).

Eksperiment trenera Sautgejta sa Trentom Aleksanderom Arnoldom koji igra na poziciji veznog fudbalera se ne pokazuje dobrim, a pored toga brinu i veoma slabi nastupi Belingema i Fodena, igrača koji su nosili Real Madrid i Mančester siti protekle sezone.

Iskusni selektor ne uspeva da pronađe najbolje uloge svojim igračima, ali i pored toga sreća prati ''Gordi Albion" koji maltene ima otvoren put do finala.

Zbog toga što su bili prvi u grupi "spustili" su se u donji deo žreba gde bukvalno nema nijednog od najvećih favorita poput Francuske, Nemačke, Španije i Portugala koji se nalaze u gornjem delu žreba.

Nakon jučerašnje pobede Švajcarske nad Italijom, eventualni put Engleza do finala bi mogao da zvuči Slovačka, Švajcarska, Holandija što je zaista slabo u odnosu na kvalitet ekipa na ovom Euru.

Što se tiče njihovog današnjeg rivala, Slovačke, ona je bila deo jedne od najzanimljivijih grupa u istoriji Evropskih prvenstava. 

Sve četiri ekipe u grupi "E" su završile prvu fazu sa četiri sakupljena boda, tako da je odlučivala gol-razlika. Izabranici Frančeska Kalcone su postigli i primili po tri gola, što im je bilo dovoljno za treće mesto i plasman u osminu finala što je samo po sebi veliki uspeh za ''sokole".

Italijanski sturčnjak je uoči današnjeg meča izjavio da njegova ekipa ima svoj stil igre od kojeg neće odustati, tako da možemo očekivati organizovanu defanzivu od Slovaka koji će svoju šansu najverovatnije tražiti preko kontranapada.

U dosadašnjem toku Eura se pokazalo da Englezi imaju problema sa probijanjem ''niskog bloka", tako da ukoliko se dobro postave defanzivno Slovaci mogu dosta da ih namuče.

Što se tiče izostanaka, nema ih ni sa jedne ni sa druge strane, a dobra stvar za Engleze je što se od povrede oporavio sjani levi bek Luk Šo i postoji šansa da danas debituje na ovogodišnjem Euru.

Po pisanju britanskih medija, Sautgejt će napraviti određene promene u ekipi što verujemo da će uroditi plodom i očekujemo rutinski trijumf ''Gordog Albiona".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor