UTAKMICA BEZ PRITISKA: Venecuela je osigurala mesto u četvrtfinalu, dok su ''rege bojsi'' već spakovali kofere

V.M.

30. 06. 2024. u 07:55

U poslednjem kolu grupne faze Kopa Amerike, sastaće se prvoplasirana i poslednjeplasirana ekipa grupe ''B'' kada koplja budu ukrstili Venecuela i Jamajka. Meč se igra na ''Ku 2'' stadionu i počinje dva sata posle ponoći.

УТАКМИЦА БЕЗ ПРИТИСКА: Венецуела је осигурала место у четвртфиналу, док су реге бојси већ спаковали кофере

Foto: Profimedia

Situacija u ovoj grupi je manje-više jasna, Venecuela je obezbedila plasman u nokaut fazu sa šest sakupljenih bodova iz uvodna dva kola, dok Jamajka nema nikakve šanse za prolaz jer je doživela uzastopne poraze od Meksika i Ekvadora koji se u poslednjem kolu međusobno bore za preostalo mesto koje vodi u četvrtfinale.

To znači da današnji meč nema rezultatski značaj za ''rege bojse'' kojima ni pobeda ne bi ništa značila, dok to nije slučaj sa Venecuelom kojoj bi bod i matematički osigurao prvo mesto u grupi koje u određenom scenariju može izgubiti jer kada su dva ekipa izjendačene po broju osvojenih bodova ne gleda se međusobni skor, već prvo gol-razlika.

Dolazak u četvrtfinale nije ništa novo za Venecuelu, koja je sada stigla ovako daleko na četiri od poslednjih šest Kopa Amerika, a 2011. je čak dogurala do polufinala. 

Ono što je zanimljvio je to da Rondon i družina danas imaju priliku da ispišu istoriju svoje reprezentacije, pošto nikada na Prvenstvu Južne Amerike nisu ostvarili više od dve pobede na jednom turniru.

Selektor Fernando Batista je stvarno odradio sjajan posao sa ovom reprezentacijom za koju se smatralo da je najveći autsajder u grupi ''B'' i slobodno se može reći da su njegovi izbranici najveći hit ovogodišnje Kopa Amerike.

Sa druge strane, nakon što su svoja poslednja dva učešća na turniru ispadali u grupnoj fazi, to je ponovo bio slučaj sa Jamajčanima kojima ni brojni fudbaleri iz Premijer lige (Bejli, Antonio, Pinok..)  nisu pomogli da izbegne tragičnu sudbinu.

''Rege bojsi'' se nalaze u neverovatno lošoj seriji od osam vezanih poraza na Kopa Americu ukoliko uračunamo prošle turnire, ali blaga uteha im je to što su se konačno upisali pogotkom Antonija protiv Ekvadora pre par dana (1:3).

Večeras će igrati samo za svoj ponos, ali verujemo da će biti orni da konačno osvoje bar jedan bod koji bi im bio prvi ikada na ovom turniru.

Što se tiče zdravstvenog stanja i suspenzija ni jedni ni drugi nemaju problema sa njima i oba selektora će imati najbolje igrače na raspolaganju.

Smatramo da je ''iks'' po meri za obe ekipe, Venecueli bi doneo prvo mesto, a Jamajci prvi bod ikada na Kopa Americi, a uz to je kvota na njega veoma primamljiva.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor